Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Badanie PET.

Autor: koot • 02.03.2005 21:43 • 115 odpowiedzi

Hela

07.04.2005 14:07

Odpowiedz

2005-04-07 15:48... gaia napisał(a):

:* dziekuje Helu :) Kochana jestes Kobietka :) ja juz tez zakonczylam ten spamowy watek w poscie o pecie

yyyyyyyy...nie wiem za co dziekujesz...i nie wiem czemu spamowy? ale prosze nie kontunuujmy tego:), skupmy sie na meritum tego watku:)....

poza tym moze macie jeszcze jakies info o czyms co Was zaskoczylo(in plus i in minus) podczas badania PET:)?

gaia

07.04.2005 14:26

Odpowiedz

Heli na gg pisalam ale stwierdzila ze to ciekawy watek wiec i tu napisze. badanko mile troszke tam zimno wiec cieply sweterek polecam chociaz byl maj ja zmarzlam strasznie, kadra bardzo fajna, moja rada - proponuje ladna bielizne zalozyc ze wzgledu na koniecznosci opuszczenia spodni ;) tym bardzije ze pet to ostatnio jedna z ciekawszych pozywek dla mediow i obecnosc dziennikazy i kamer w tym miejscu jest wyjatkowo czesta (tak np bylo w moim przypadku nagrali moje badanko i pozniej w telewizji regionalnej bylam petowa modelka ;)

Asica

07.04.2005 15:48

Odpowiedz

2005-04-07 15:28... gaia napisał(a):

:) wczoraj bylam u okulisty wiec spokojnie z oczkami wszystko dobrze ale dziekuje za zaniepokojenie

Widze,ze zbyt doslownie wzielas moje slowa i zle je zrozumialas:)Fakt jestem od Ciebie starsza,ale nie mam zamiaru Ci"matkowac":) Wiec,aby wyjasnic nieporozumienie,bierzemy do raczki"Slownik wyrazow bliskoznacznych"(pod red.Stanislawa Skorupki) i sprawdzamy:krotkowzrocznosc=niedojrzalosc,tepota,ciasnota umyslowa etc..

2005-04-07 14:25... gaia napisał(a):

widze jednak duze plusy tej "wojny" wielka stopa zaczela sie rozwijac i otwierac na ludzi po zalozeniu sowich oczu.... mmm czyzby meskie ambicje? ;)

Jesli dla Ciebie dopisek "czyzby meskie ambicje?" ma podkreslic "stwierdzenie faktu,ze od"zamkniecia"i"reikarnacji"wielkiej stopy powstalo kilka nowych ciekawych dzialow",to sorry,ale"nie tańczymy do tej samej muzyki"...

Ps.Przepraszam Hela,obiecuje,ze ostatni raz otworzylam dziubek;) A na Twoje pytanie nie odpowiem,bo nie bylam jeszcze"petowa modelka";)

Ali

07.04.2005 18:07

Odpowiedz
Ludzie!
Wiecie co - czy ta choroba nic was nie nauczyla?
Tu az zionie zlosliwoscia!
PO CO ROBIC SOBIE WROGA W KIMS KTO NIM NIE JEST???

DOSC TEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-------------------

swietna uwaga z ta bielizna - telewizja - powazna sprawa.
no i w koncu rzeczowa dyskusja.
Chyba watek wraca do normalnosci-prawie.

koot

08.04.2005 17:47

Odpowiedz

Przykre i smutne...

Asica

09.04.2005 12:31

Odpowiedz
"Każdy rodzaj miedzyludzkiej komunikacji jest ulomny. Nawet jezeli probujemy powiedziec prawde.."

Asica

09.04.2005 12:34

Odpowiedz

2005-04-09 14:31... Asica napisał(a):

"otwieraniem dziubka" Glupi dziub

No i za orta w dziObku tez wybaczcie ;) :/ chyba juz calkiem durnieje..;)

gaia

09.04.2005 12:37

Odpowiedz

Wlasnie jestem po rozmowe z Asica :) szczera ale bardzo fajna Siostra :) jak chcecie lekcje wywalczania badan to piszcie do niej, ja juz jestem przeszkolona :) w przyszlosci chyba powinnismy takie osobiste sprawy w innym niz forum miejscu pisac :) rozniez przepraszam

ewaw

09.04.2005 13:28

Odpowiedz
w ramach zbiorowych przeprosin...
forum faktycznie nie jest miejscem do prania prywatnych brudów..
następnym razem (mam nadzieję, że nie będzie następnych) lepiej wyjaśniać sobie "w cztery oczy"..
a oszczędzimy sobie nawzajem niepotrzebnych nieporozumień..
zatem przepraszam pawła, i wszystkich, którzy poczuli się dotknięci..
pozdrawiam

baldi

10.04.2005 20:09

Odpowiedz

PODSUMOWANIE ostatnich czterech dni ;)

2005-04-07 14:25... gaia napisał(a):

wierze Pawlowi, dlaczego mialby byc zly? nie zrobil nikomu nic zlego, nic od nas nie wzial

NIE TWORZ FAKTOW PRASOWYCH. NIE BRON GO.

1. zrobil cos zlego. oszukal.

2. od Ciebie (moze.. nie wnikam..) nie wzial. wzial ode mnie. co? sprawa byla opisywana i semantycznie potraktowana tu -> http://www.radiobartoszyce.pl/stopa/index.php?tekst=forum&akcja=rozwin&watek=170

a jego dzialanie moze przyniesc duze profity chorym

w to nie watpimy. ok, nie bede pisac za innych: JA NIE WATPIE. pisalem juz o tym w tym watku. pisalem takze, ze poczekam na "profity".

chce pomagac, poswieca swoj czas dla nas, mozna sie z nim nie zgadzac

ok. widze, ze znalazl rzecznika prasowego. swietnie! bo tak jak juz sam pisal w tym watku wypowiadac sie bedzie jako osoba PRYWATNA, a nie zalozyciel (czy nawet prezes..?) "Stowarzyszenia wspierającego chorych na chłoniaki - Sowie Oczy", pracownik firmy farmaceutycznej czy wlasciciel SowieOczy.pl. wydaje mi sie (moge sie mylic), ze nikt nie zaprzeczal temu, ze on chce pomagac i ze poswieca swoj czas dla nas. SWIETNIE!

ktos mi kiedys napisal ze jestem "dobre ale naiwne dziecko" moze tak, ale wole wierzyc i dawac szanse innym, niz od razu skazywac ich.

przejrzyj wiec, o "naiwne dziecko", watki rozpoczete w styczniu i lutym tego roku (stowarzyszenie, portal o ziarnicy), nikt tam nikogo "od razu" nie skazywal. jestes krotkowzroczna, o czym napisala Ci chwile pozniej Aśka.

pomagam Pawlowi przy sowich oczach w opinii wielu jestem "zla"

MOGLEM cos przeoczyc, ale wydaje mi sie, ze na forum nikt tego nie napisal. no bo mowimy o forum, prawda? czy o prywatnych rozmowach? bo jesli o prywatnych rozmowach, to zalatwiaj to z tymi, ktorzy o Tobie zle pisza.

widze jednak duze plusy tej "wojny" wielka stopa zaczela sie rozwijac i otwierac na ludzi po zalozeniu sowich oczu....

Ueee, a przez ostatnie 4 lata WielkaStopa w ogole sie nie rozwinela, pewnie nie istniala i wlasciwie wszystko co tutaj jest (nawet swoisty klimat miedzy ziarniczakami) zawdzieczam SowimOczom.

Dziekuje Pawlowi i Tobie Magdo za to, czym jest teraz moja strona. Bez Was naprawde nie byloby to samo. [i w tym momencie ide na podloge turlac sie ze smiechu]

mmm czyzby meskie ambicje?

na pewno. sam Pawel Moszumanski (taka osoba prywatna, ktora chce pomagac i poswieca nam swoj czas, jest o nim troche na tym forum) napisal o mnie "ludzkie ambicje są silniejsze od woli pomocy innym co widzę na Twoim przykładzie".

[krotkowzrocznosc]

2005-04-07 17:48... Asica napisał(a):

2005-04-07 15:28... gaia napisał(a):

wczoraj bylam u okulisty spokojnie z oczkami wszystko dobrze

"Slownik wyrazow bliskoznacznych"(pod red.Stanislawa Skorupki) i sprawdzamy:

krotkowzrocznosc=niedojrzalosc,tepota,ciasnota umyslowa etc..

ja bym tego lepiej nie ujal :-)

2005-04-09 15:28... ewaw napisał(a):

następnym razem (mam nadzieję, że nie będzie następnych) lepiej wyjaśniać sobie "w cztery oczy"..

moim zdaniem - idzcie sobie tworzyc takie "historie" (a juz szczegolnie o tym jak wiele WAM - SO.pl - zawdzieczam) na SWOICHoczach.

Michał

10.04.2005 21:27

Odpowiedz
Wojtku,
w pare dni po tym jak wypłyneły Oczy -a przed "przerwą w życiorysie" Twojego serwisu - napisałem post który skasowałeś z wrodzonej skromności -a który był skromną laurką pod Twoim adresem za wszystko co zrobiłeś dla społeczności chorych na ZZ.
O ile pamietam -nie mam nawet kopii -watpiłem w skutecznośc skupienia wokół jakiegoś "stowarzyszenia". Jak na razie - IMHO tworzy sie strukturę dla której "poszuka się " odpowiednio szczytnych i medialnych celów. Proponuję wydrukować /skopiować plakaty "A co Ty zrobiłeś dla realizacji planu"?
Wielka Stopa była miejscm spotkań zaintersowanych - gdzie znajdowali rzetelne informacje, dobre słowo i wsparcie -ZANIM ktokolwiek usłyszał o Sowich oczach -zdaje sie że autorce nazwy nawet nie podziękowano.

Ja będę tu zaglądał, dzielił sie tym co wiem i korzystał z wiedzy innych. Tobie życze zdrowia, a nam wszystkim -abyś dalej znajdowal chęci i czas na prowadzenie swojego serwisu.
Pawłowi życzę, aby potrafił skierować równie wiele pary i energii (Swojej i innych) w realne działania co w gwizdek.
Pozdrawiam
Michał

Piotr

11.04.2005 01:12

Odpowiedz
Wojtku,

a ja mam wrażenie, że był taki okres, kiedy miałeś wszystkiego dość (na co wskazywały Twoje działania a także wpisy wpisy w dziale blog) i - być może - chciałeś pozbyć się "ciężaru".
Nie wiem, czy ktokolwiek wtedy byłby w stanie spełnić Twoje wymagania.
Gdyby np Paweł miał już gotową stronę i założone stowarzyszenie (i gdyby udzielał się na forum) - nie byłoby tego wątku, ale - mam wrażenie - on chciał zrobić to wszystko razem z Tobą.
To, co mu wyzłośliwiając się ponad miarę wypominasz, czyli "kradzież galerii ozdrowieńców" nie było oszustwem tylko mniej lub bardziej grubą niezręcznością. Takich niezręczności Paweł popełnił jeszcze kilka. Ale dopóki popełnia niezręczności, a nie realne świństwa - może byś tak nie podkreślał "prezesa", "pracownika" - czy nie dorabiasz komuś, kto na to jeszcze zdecydowanie nie zasłużył, paskudnej gęby? (Co widać po odzewie na Twoje posty - taki już los autorytetu). Wolałbym w głębi serca, żebyś się wyzłośliwiał nad tym, co się na SO dzieje - żebyś był naostrzejszym z możliwych recenzentem działań a nie domniemanych intencji.
Proszę, żebyś te moje bardzo subiektywne uwagi potraktował jako płynące z serca i szacunku.

Wojtku i inni,

brońcie nas buddowie wszystkich czasów i kierunków przed kimś, kto używając WS rzeczywiście chciałby oszukać chorych i ich bliskich - przy tak (w sposób nieunikniony) emocjonalnym podejściu byłoby to naprawdę łatwe.
Rozmawiałem z kolegą, który jest jednym z kilkudziesięciu w Polsce zawodowych lobbystów przemysłu farmaceutycznego (dla chorych = jedno z poważniejszych wcieleń diabła - bez żadnej przesady). Zarobki circa 20 tys. miesięcznie. Wątki, które poruszył, są na tyle interesujące, że po doszlifowaniu poświęcę im osobny topik na forum, ale z góry mogę powiedzieć, że nie zadowolą zwolenników spiskowej teorii dziejów.

Pozdrawiam

Ali

11.04.2005 17:28

Odpowiedz

Kobitki - jestescie PIERWSZA KLASA!!! Chyba tak naprawde rozumiecie o co w tym wszystkim chodzi.

2. Goscie - jestescie BEZNADZIEJNI!!! I wiecie dlaczego? Bo cho kazdy ma swoje racje nikt nie potrafi drugiemu odpuscic!

Jest mi poprostu WSTYD!!!

Na tym koncze, bo nie chce brnac w ten bigos... i jako staly czytelnik tego forum PROSZE o zalozenie watku MOJA PRYWATNA WOJNA i przeniesienie tam waszej polemiki, a pozostawienie watku o PET tym, ktorzy naprawde chca sie czegos dowiedziec.

Pozdrowienia dla wszystkich
Ali

Gabi

12.04.2005 09:41

Odpowiedz

2005-04-12

Weszłam tu po długim czasie przerwy i oczą nie wierzę.

Co tu się dzieje.Zostało to stworzone , by pomagać , informować i spierać.

chyba jednak szybko zapomnieliście co przeżyliście i wycierpieliście.

tak odebrałam rozmowy o wątku pet

Ewa

12.04.2005 10:42

Odpowiedz

2005-04-12 11:41... Gabi napisał(a):

Popieram w całej rozciągłości! Ponieważ jest to wątek o PET, proszę napiszcie czy mieliście taką sytuację, że Wasi lekarze wątpili w wynik peta? Co wtedy postanowili?

gaia

12.04.2005 13:22

Odpowiedz

moj lekarz prowadzacy calkowicie nie wierzyl w pet (ale on w nic nie wierzy ;) iscador i tym podobne) jednak ordynator kliniki calkowicie zawierza petowi i pomimo duzych pakietow w srodpiersi zdecydowal o zakonczeniu leczenia po tym jak pet stwierdzil ze to zwloknienia

Margaritka

22.04.2005 21:26

Odpowiedz

Czy obecnie ze skierowaniem trzeba wykładac jakąś kase mam czekac pare tygodni na badanie tj.około 6 tygodni.

Hela

23.04.2005 06:13

Odpowiedz

2005-04-22 23:26... Margaritka napisał(a):

Czy obecnie ze skierowaniem trzeba wykładac jakąś kase mam czekac pare tygodni na badanie tj.około 6 tygodni.

jesli masz skierowanie to nie placisz nic..faksujesz ty lub twoj lekarz skierowanie do CO w Bydgoszczy i dryniasz o termin o ile ich zawaidomienie cie nie uprzedzi:)...

marek

26.04.2005 10:55

Odpowiedz

2005-04-23 08:13... Hela napisał(a):

2005-04-22 23:26... Margaritka napisał(a):

jesli masz skierowanie to nie placisz nic..faksujesz ty lub twoj lekarz skierowanie do CO w Bydgoszczy i dryniasz o termin o ile ich zawaidomienie cie nie uprzedzi:)...

hej chcialem sie jedynie zapytac jak to w koncu jest z tym PET podpisali ta umowe z NFZ, i ile trzeba doplacac do badania? bo nie moge sie doczytac...dzieki i pozdrawiam

Hela

26.04.2005 12:32

Odpowiedz

2005-04-26 12:55... marek napisał(a):

>

hej chcialem sie jedynie zapytac jak to w koncu jest z tym PET podpisali ta umowe z NFZ, i ile trzeba doplacac do badania? bo nie moge sie doczytac...dzieki i pozdrawiam

wydawalo mi sie, ze powyzsza wypowiedz juz wyjasnila???? jesli nie to po raz kolejny...

....umowa jest z NFZ podpisana wiec NIC nie placisz jesli badanie masz "panstwowo" bo dostales skierowanie od swojego lekarza...musisz czekac na termin po przefaksowaniu tam skierowania-teraz okolo 5,6 tygodni podobno...byla ze mna rowniez "zdrowa pani" robiaca to badanie dla "swietego spokoju" placila 4500zl-ale nie zapytalam ile czekala....

polecam ponowne przesledzenie watku chronologicznie i wtedy bedzie jasniej:)

jesli masz zapytania bardziej szczegolowe po prostu dzwon do pracowni...

pozdrawiam