Ogólne
badania scyntygraficzne???
Jestem zainteresowana badaniem scyntygraficznym:na czym polega?jestem po chemii i po radioterapii, czy podlegam temu badaniu???czy ono jest na skierowanie i od kogo mogę uzyskać???ewentualnie jakieś d...
limity na leczenie chorób nowotworowych
Właśnie usłyszałam w "Wiadomościach" o nowych oszczędnościach w służbie zdrowia. Mówiono o liście nowotworów, których leczenie będzie refundowane, inne nie. Czy zz znajduje się na tej liście?
aż się nie chce wierzyć że to koniec
dzisiaj byłam w szpitalu i pan profesor zadecydował ze to to koniec jestem "zdrowa" to znaczy wiadomo w remisji, po roku leczenia zz IVA udało się. doczekałam się tego dnia. to niesamowite uczucie.
Jak wzomcnić żyły??
Czy znacie jakieś dobre metody wzmocnienia żył?? bo mnie portu nie założyli bo tylko 6 cykli mam... zostały mi jeszcze 2 chemie (1 raz szpital (5dni) i 1 raz poradnia(2 wlewy))... teraz mam przerwe i...
nawrót
Jestem pół roku od zakończenia leczenia. Znowu czuję dziwnie miejsce, gdzie kiedyś miałam powiększone węzły. Jak u Was objawiał się nawrót choroby?
Gdzie leczyć ziarnicę we Wrocławiu?
Moja 24 letnia dziewczyna ma ziarnicę MC IVB. Aktualnie leczy się w Klinice Hematologii WAM na Szaserów w Warszawie, ale chce wrócić do Wrocławia i leczyć się tu. W grę wchodzą zdaje się Centrum Onkol...
ziarnica i chora tarczyca
hej jestem na tej fantastyzznej stronce czwarty raz:))) ale piszę pierwszy. Mam 24 lata a ziarnicę(IIb/IVB)wykryto u mnie w lipcu 2003. W styczniu tego roku skończyłam chemioterpię(12 ABVD)-ufff:) do...
Pytanie do osób w remsji
Mam pytanie do osób ktore są juz oficjalnie w remsji.Czy macie jakies pozostalosci tzn mase wezlową i ewentualnie jakiej wielkosci sa te zwlóknienia?
Białaczka w czasie trwania leczenia
WitamU mojego kolegi 5 miesiecy temu wykryto ziarnice zlosliwa.Od lipca zaczal brac chemie i naswietlania, wczoraj po powrocie do szkoly dowiedzialem sie, ze wykryto u niego bialaczke. W zwiazku z tym...
SENS ISTNIENIA TEGO POSTU
Moi Drodzy! Codziennie zastanawiam się, czy to ma sens, że Od rana, kiedy tylko wstanę, ruszam do komputeta, żeby zobaczyć co nowego w WIELKIEJ STOPIE? Czasami informacje tu zamieszczane pocieszają m...
obraz pet
witam mam pytanie , dostałam wynik pet i tam gdzie sie obawiali ze cos siedzi to nic nie znalezli, to bardzo fajnie ale znalezli niewielki wychwyt glukozy zupełnie gdzie indziej i napisali ze moze to...
łapówki
ciekawi mnie czy tam gdzie sie leczyliscie/leczycie powszechne jest dawanie kopert?bo ja mam dosc smutne wspomnienia...
Nowa ale doświadczona...przez zycie.
Napiszę tylko pare słów podziękowania za ta strone do Mistrza Stopy.Szczerze mówiąć niedawno na nią trafiłam ale bardzo mnie podniosła w serduszku, chyba głównie dlatego że poczułam sie mniej osamotni...
Moje opowiadanie ;-)
Witam wszystkichDo tej chwili byłem tylko biernym uczestnikiem forum, ale poniewaz chce wprowadzić na forum troche pozytywnej wibracji, postanowilem opisac swoja historie.Ziarnice wykryto u mnie na pr...
czworki jestescie tam?
witam czytam tę stronę i bardzo mało widzę ludzi którzy maja stadium IV . odezwijcie sie. czy komus udalo sie uzyskac remisje całkowitą. bo już tracę nadzieję. oprócz georginy z poznania.