Ogólne
Problem z ręką
Hej!Mam do was pytanko.Od ostatniej chemi boli mnie ręka(oczywiście ta w którą podawano"witaminki"),generalnie to już 4 chemia z rzędu na tą łapkę i właśnie nie wiem czy to od tego ten ból.Jest to tak...
Problem z psychą :(
Hej!Zakładam ten wątek w sumie po to żeby ktoś podniósł mnie na duchu.Męczę się z zz od stycznia ,własnie jutro mam przed ostatnią chemię, a potem nie wiem co będzie, pewnie naświetlania.Jednak im bli...
A jednak nawrót
A tak już się cieszyłam, że mija pięć lat od zakończenia leczenia i juz jestem 100% ozdrowieńcem. Jeszcze w poprzednim forum dzieliłam się z Wami swoimi wątpliwościami dotyczącymi źle wykonanego CT, a...
Wynik badania szpiku
Mam pytanie.być moze ktoś zna na nie odpowiedz i mi pomoże.czekam na wynik trepanobiopsji i z tego co sie dowiedzialem od lekarza to sobie jeszcze troche poczekam bo profesor, który miał zbadać mój sz...
Standardy medyczne przy leczeniu dzieci
Pobredzę sobie o tym jak się leczy dzieciaki chore na zz - standardy(ty?) obowiązujące w naszej klinice.Każde dziecię jest na wejściu cewnikowane cewnikiem Broviac'a. Ponoć u dorosłych to rzadkość - b...
ŚMIERĆ CHOREGO NA ZIARNICE
MÓJ MĄŻ CHOROWAŁ NA ZIARNICE OD 5 LAT. CZĘSTO GOŚCIŁ W WILKIEJ STOPIE ZMARŁ W PONIEDZIAŁEK. NIE MOGĘ SIĘ Z TYM POGODZIĆ. JEST MI BARDZO CIĘŻKO.
Jak ziarnica zmieniła nasze życie?
Witam wszystkich "starych" i "nowych" w tym FORUM! Kto pamięta "stare" FORUM, ten przypomina sobie zapewne jeden z pierwszych wątków o podobnie brzmiącym tytule. Wracam do tego tematu, ponieważ moja z...
BIAŁACZKA pomocy
Cześć. Nazywam się marcin. ciesze się że znalazłem wasze formu. Miesiąc temu wykryto u mnie przewlekłą białaczkę szpikową. Miałem badania ja i moja siostra. Okazało się żo może ona być dawcą szpiku. c...
choroba Catelmana
Proszę o bliższe informacje o tej chorobie. Jest ona jeszcze stosunkowo mało znana, a część objawów ma zbliżonych do zz. Zaatakowała moją znajomą
remisja c. d.
> niewazne jak zostala stwierdzona ziarnica -> pytasz o remisjemoże się mylę ale myślę że ma to znaczenie np. masz złamaną nogę i robisz prześwietlenie a po zakończeniu leczenia też robisz prześwietle...
remisja ?
skąd wiadomo że pacjent jest w remisji jak zz stwierdzona tylko na podstawie wyciętego węzła zrobiono także tomograf i węzły były powiększone natomiast badania z krwi były ok leczenie to ABVD i lekarz...
Kilka pytań...
Czy przy wczesnej wznowie ziarnicy tj przed upłynięciem 12 miesięcy od skonczenia leczenia I rzutu standardem jest przeszczep szpiku niezaleznie od stadium zaawansowania?Pytam bo znow wpadam w rakofob...
Konsultanci!!!
>mam pytanie do znawcow w temacie. Mam nadzieje ze zostanie potraktowane powaznie .bo sprawa wydaje mi sie powazna,a chodzi o to ze moj DR.proponuje mi trepanobiobsje a ja dzisiaj nie wyrazilem zgody....
Nowa Scyntygrafia
Zacząłem ten wątek na poprzednim Forum, jednak dokonało ono seppuku więc piszę od nowa. Może komuś się przyda.Zostałem "królikiem doświadczalnym", podobno pierwszym w Polsce (a napewno pierwszym w CO)...
Granocyte 34
Czy ktoś z Was między chemiamii dostawał zastrzyki Granocyte 34 - jakie było po nich samopoczucie ?