Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

choroba a przyjaciele

Pozdrawiam wszystkich cierpiacych i po przejsciach czyli po skonczonym leczeniu.Trzeba myslec pozytywnie i wszystko bedzie ok.Ludzie sa tylko ludzmi. Kiedy moja corka zachorowala to wszyscy sie od nie...

odpowiedzi: 13 21 lat temu

Alkohol a ziarnica

mam pytanie.czy ktoś z was podczas chemio lub radioterapii pił alkohol i czy rozmawiał o tym z lekarzem? Nie ukrywam,że po półrocznej przerwie mam ochotę napić sie piwka.

odpowiedzi: 7 21 lat temu

Czy tez macie takie wrazenie?

Czy rowniez macie wrazenie ze lekarze onkolodzy są bardzo bardzo wyniosli ?Ze uwazają sie za "bogow", wyrocznie, za niewiadomo co?Zawsze trafiam na takich lekarzy.Ich zachowanie doprowadza mnie do fur...

odpowiedzi: 2 21 lat temu

jakie mieliscie wyniki pet?

pytanie po prostu z ciekawości bo ja miałam nie jednoznaczny i dlatego pytam

odpowiedzi: 10 21 lat temu

Ktos z Was wie cos o nawrotach??

Jak jest z nawrotami ziarnicy czy dają sie skutecznie leczyć?Czy z nawrotu jest wyjsc ciezej?I jak sie objawia nawrot uaktywnieniem guzow w ich wczesniejszych miejscach???

odpowiedzi: 18 21 lat temu

Skonczylem leczenie:)

Hej.wlasnie skonczylem radioterapie i moja pani doktor powiedziala ze wszystko jest ok:)wiem o tej stronce od dawna ale jakos nigdy nie mialem checi podzielic sie swoimi spostrzezeniami.teraz jakos ni...

odpowiedzi: 3 21 lat temu

Jak można pomóc

Kochani! Dowiedziałem się że u mojego brata zdiagnozowano ziarnice. Podpowiedzcie proszę,na podstawie Waszych doświadczeń, w jaki sposób mogę mu pomóc?

odpowiedzi: 1 21 lat temu

szczepionki

Witajcie Kochani Wojownicy!!!!czy ktoś zna odpowiedz na pytanko: czy osobom po zakonczonym leczeniu ziarnicy wolno sie szczepic: a) przeciwko grypie b)przeciwko wirusowemu zapaleniu watroby?czy są jak...

odpowiedzi: 5 21 lat temu

Kontrola przebiegu leczenia

Po ilu kursach chemioterapii powinno być przeprowadzone badanie/badania (jakie? TK?) oceniające skuteczność leczenia i szybko cofania się guza? Moja chora ma mieć 6 kursów ABVD, jest po 3 wlewie, za t...

poród drugiego dziecka by ratować pierwsze

Jest już kilka przypadków wPolsce -leczenia chorego dziecka na białaczkę przeszczepem komórek macierzystych z krwi pepowinowej pobranej przy porodzie kolejnego dziecka- braciszka lub siostrzyczki. SU...

odpowiedzi: 6 21 lat temu

bialaczka - krew pepowinowa

bialaczka - krew pepowinowaposzukuje wszelkich info i historii osob, ktore zdecydowaly sie na drugie dziecko, a ono mialo uratowac pierwsze !!tusia_1987@o2.pl

schemat kontroli na naszej stronce...

witam,właściwie moje pytanie kieruję do Baldiego ale może i ktoś jeszcze zna odpowiedź: skąd drogi Baldi masz informacje o takim rozkładzie czasowym badań kontrolnych, jaki zamiescileś na stronce? czy...

odpowiedzi: 3 21 lat temu

Zmiana diagnozy

Moje kochanie ma 15 cm guza z naciekiem na płuco w śródpiersiu. Po torakotomii (podejrzewano torbiel) w szpitalu WAM na Szaserów w Warszawie pobrano wycinek i orzeczono ziarnicę MC IVB i leczenie - 6...

odpowiedzi: 8 21 lat temu

nocne poty - czy to nawrót?

Witam,Po niecałym roku od leczenia ziarnicy złośliwej (ABVD + radioterapia), rozpoczeła się od kliku dni seria nocnych potów (przez 4 dni). Nie wiem dokładnie co może być przyczyną, ale podkreślam nie...

badania kontrolne

Właśnie jestem po badaniach kontrolnych. Chociaż minął tydzień nie mogę złapać równowagi. Wprawdzie wyniki są w zasadzie OK, ale ostatnie badanie, czyli mammografia kosztowało mnie dużo nerwów. Do Wro...