Ogólne
Wasz sposob na poprawe samopoczucia
Jaka macie recepre w dobre samopoczucie.1. Moja - rozmawiac z ludzmi- wygadac sie! Nawet nie przypuszczalem ze jestem 'zwierzeciem stadnym' :). 2. Pojechac do lasu (chyba na lato). Mam takie jedno mie...
jak wygląda życie po
Cześć!:)Co jakiś czas zaglądam na stronkę, ale teraz zdobyłam się na odwagę i piszę. Proszę o info jakie jest życie po. Pewnie to niemądre, ale jestem w połwie drogi i tak jakoś wydaje mi się, że ta d...
Koniec leczenia :)
Dzisiaj dostałam wypis ze szpitala (tydzień po wyjściu z niego ;)... napisali cytuje: "Powiększonych węzłów chłonnych wzdłuż mięśnia m-o-s, przymostkowo oraz nadobojczykowo nie stwierdza się" :D a tak...
jak czesto PET?
jak czesto mozna wykonywac badanie PET? co ile miesiecy?
Pobranie szpiku kostengo
HejMam wielkie obawy i ogrania mnie równie wielki strach przed pobraniem szpiku kostnego.Chciałabym żeby odezwały się osoby, które już to przeszły i w miarę możliwości opisały cały zabieg.Jakie zniecz...
Dentysta sadysta.
Hej!Czy w czasie chemioerapii i radioterapii mozna chodzic do dentysty? :) Oczywiscie 'wypada' upzedzic, ze jest sie w czasie leczenia ? :>Pozdrawiam!
moje pierwsze kroki:Rituxan, czy cos takiego.
Jejku, właśnie wróciłam ze szpitala.Wczoraj mój mąz zaczął chemie.Podobno Rituxan czy jakis taki lek. Troszku było ciężko, ale narazie bez wymiotów i takich tam.Czekaja go 4 cykle chemi.Guz został wyc...
Wit. B
Czy po skonczonym leczeniu mozna przyjmowac leki, ktore zawierają wit. B ??
Badania kontrolne po 4 kursie
Mam pytanie: w jaki sposób oceniana jest remisja po 4 kursach? Tzn - jaki stopień remisji oznacza, że leczenie przebiega prawidłowo? Nigdzie nie mogę znaleźć tej informacji.
CHŁONIAK hODGKINA typ ZWŁÓKNIENIE GUZKOWE
Witam!MOja przyjaciolka otrzymala wlasnie diagnoze:CHŁONIAK HODGKINA typ ZWŁÓKNIENIE GUZKOWE NS1 IHC CD 30 (+) cd 20 (-) CD 3(-). Lekarz ktory dawal jej wynik, powiedzial ze to sie nie zalicza do ziar...
wasze objawy ogolne
Czesc,Wlasnie dostalem oficjalna diagnoze - NSIIB.Jedynie guz w srodpiersiu 10 cm, bez zajecia szpiku lub innych organow. Guz troche duzy - ale coz zrobic - taki sie wychodowal :)Mam do Was pytanie o...
moja remisja
Dzis oficjalnie zakonczyłam leczenie ZZ NS I CS IIA lekarz zbadał mnie manualnie i bazując na swym doswiadczeniu stwierdził ze mam remisje usłyszałam ze raczej nie ma potrzeby wykonywac TK i badan ob...
Bledy ktorych mozna bylo uniknac
Czesc,No coz - jestem nowy - i wyglada na to ze chyba tu troche kochani z Wami posiedze. Czytalem troche postow i mam ogolne pytanie do Was wszystkich:Patrzac z Waszej perspektywy (jako chory/lub wyle...
Lekarski bajer
CześćNagminnie spotykam się z upiększaniem stanu mojej choroby przez lekarzy. Mam ziarnicę 4b i lekarz powiedział, że mam 90% szans. Upiększają też sposoby leczenia np. chemia abvd została mi przedsta...
chciałam złożyć Wam życzenia....
Świąt białych, pachnących choinką, skrzypiących śniegiem pod butami, spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze, pełnych niespodziewanych prezentów. Świąt dających radość i odpoczynek, oraz nadzieję n...