Ogólne
Bardzo proszę o radę
Jestem mamą 21 letniego syna, który pierwszy raz na ziarnicę zachorował w 2004 r. Miał III stopień. Po kuracji ABVD i radioterapii w styczniu 2006 r. ogłoszono remisję całkowitą. Jednak nasza radość n...
Gdzie tak na prawdę są węzły ? :)
Witam, Już od roku uważam, że moje węzły są powiększone nieboleśnie, jednak badania krwi rok temu i teraz są ok, po antybiotyku węzły się chowają i usg nie wykazuje nieprawidłowości, ale niedługo pote...
mediastinoskopia po raz drugi
czy słyszeliście,by ktoś miał wykonywaną mediastinoskopię drugi raz w celu potwierdzenia diagnozy zz? bardzo szybki nawrót w bardzo dużych rozmiarach nie daje lekarzom spokoju.jak mówią "tak nie zacho...
Sucha skóra
Witajcie! Sluchajcie , jestem juz po zakonczeniu leczenia ale od pewnego czasu dostrzegam na mojej twarzy bardzo sucha skora, ktora okropnie sie luszczy i szczypie jesli tylko troche ja posmaruje jaki...
wynik usg - co oznacza, czy jest źle??
Hej! to mój wynik usg.W obu dołach pachowych znacznie powiększone węzły chłonne ( do 27mm) o zmienionej echostrukturze i niejednorodnej echogenności. Podobnie zmienione węzły chonne w linii pachpwej p...
całą siłą do walki z WROGIEM
Witam, ROK 2005...1 marzec 2005 - wynik -> lymphogranulomatosis maligna IIAmoje leczenie: chemioterapia 6 ABVD + radioterapia15 grudzień 2005 - ocena leczenia -> REMISSIO COMPLETA !!!ROK 2009...5 marz...
Kontrolna TK
Witam. Ostatnio miałam wizytę kontrolną w CO w Warszawie. Jako, że od ostatniego tk minął rok tzn. miałam PET we wrześniu 2005, zapytałam moją dr, czy mogłaby mi ustalić kontrolny tomograf. W odpowied...
Prośba o pomoc - badanie do magisterki
Witam, nazywam się Lucyna Rozlatowska, jestem studentką ostatniego roku psychologii na UW i prowadzę badania do swojej pracy magisterskiej na temat samopoczucia psychicznego ludzi znajdujących się w r...
Prof. Religa nie żyje [bylo: bedzie nowy? ;)]
milosciwie nam panujacy profesor Religa zlozyl dymisje.. ten, ktory obiecywal nam, ze za 8 lat bedzie lepiej.. ten, ktory zrezygnowal nawet z wyscigu prezydenckiego, by dac szanse lepszym..ajajaj, to...
Markery
Cześć. Właśnie zacznę 4 cykl ABVD, wiadomo, przed każdym wlewem ściąganie krwi, wizyta w poradni itp. Ale mam takie pytanie. Czy jest możliwe, że nie miałem do tej pory ani razu sprawdzanych markerów?...
nawrót po BEACOPPie
Po 6 beacoppach eskalowanych i uzyskaniu całkowitej remisji potwierdzonej PETem w grudniu 2008r. po dwóch miesiącach kolejny PET potwierdził nawrót i to jaki... największy węzeł ma 75 mm.Po 2 miesiąca...
ciekawostka
Bardzo polecam ksiazke pt. ,,Dieta w walce z rakiem" Richarda Beliveaui i Denisa Gingrasjej podtytuł to ,,Profilaktyka i wspomaganie terapii przez odżywianie" Książka ta ukazuje badania dwóch profesor...
nocne pocenie sie
od połowy lutego mam ok 2 razy w tygodniu mokra podkoszulke na kladce piersiowej wystepuje to 2-3 godziny po zasnieciu Miałem autoprzeszczep 2.5 roku temu dotego dostałem pryszczy na plecach Czy ktos...
cholesterol
Przypadkiem zrobilam badanie cholesterolu i okazało sie, ze jest znacznie podwyższone. Zaskoczona jestem ogromnie i zastanawiam się, czy przyczyna nie jest gdzieś z przebytym leczeniem związana. Może...
Jak powiedzieć
Wiatam...mam powiększone daw węzły na szyji i moj onkolog mówi że może to by zz.Jestem młodym tatą i bardzo sie przejmuje losem moje rodziny którą bardzo kocham.Proszę o pomoc w jakiej formie mógł bym...