Ogólne
Misiączka a chłoniak...
Witam! mam pytanie głównie do kobiet czy którejś z was zdarzyło się ze jeszcze przed diagnozą ziarnicy czy ogolnie chłoniaka prócz innych znaczących objawów miec nieregularne miesiączki... albo nawet...
pytanko
Mam takie pytanko nie dotyczące siebie :) Czy jak ktoś ma chłoniaka o wolnym rozwoju załóżmy guz 2-3 cm. I jak mu się rozwija ten chłoniak i minie 5-10 lat to ten guz urośnie czy nie? Bo właśnie szuka...
CRP zamiast OB ?
Witam,Jestem już długo po leczeniu ZZ, ostatnio w ramach rutynowej kontroli lekarz przepisał mi do badania krwi "CRP", a nie "OB". Badanie CRP to badanie poziomu "Białek C-reaktywnych", podwyższonych...
paskudne przeziębienie
W jaki spos?b radzili?cie sobie z uci??liwym katarem i zaflegmieniem w drogach oddechowych.Trwa to d?ugo a os?uchowo jest OK - nie ma zapalenia oskrzeli.Lekarka powiedzia?a ?eby leczy? si? domowymi sp...
odczynowe węzły
IIle się mniej więcej utrzymują odczynowe węzły?/ Ja miałem bardzo mocny katar....Do dnia dzisiejszego mam jeszcze mały katar i węzły są nadal (max 10mm). Nie wiem czy mam się nimi nadal przejmować c...
Włókniaki piersi
Witam Wszystkich.Mam pytanie czy u kogoś pojawiły się guzki piersi po naświetlaniach śródpiersia? Pierwszy zdarzył się trzy lata po skończeniu radioterapii, a kolejne dwa lata pozniej. Już dwa razy mi...
czy to zz?
Witam! chciałabym się poradzić w sprawie moich powiększonych węzłów szyjnych, może zacznę od początku, w grudniu miałam robione usg węzłów szyjnych (tak przy okazji usg piersi) - żadnych węzłów powięk...
czy to nawrot?
Witam, zachorowalam 2 lata temu, zakonczylam leczenie w grudniu 2007, w styczniu 2009 mialam tomografie i wszystko bylo ok, ale od 3 dni mam powiekszone i bolace wezly pachowe, czy to moze oznaczac na...
doksorubicyna dlaczego nie podano?
Witam! prosze Was o kilka informacji!! mój brat dostaje chemie za nim 8 wlewów jeszcze 8 przed nim.Leczą go chemią ABVD ostatnia chemia jednak była inna niż pozostałe nie dostał właśnie DOKSORUBICYNY...
Czy ktoś miał takie doświadczenie
Witam! Zaglądałam kilka razy na to forum ale nigdy nie miałam odwagi napisac.Piszę w sprawie mojej mamy która jest chora na zz co prawda tak jej powiedzieli lekarze we wrześniu 2007 teraz mówią że to...
TFX czyli hormony grasicy
Kiedy dostałam niejasny wynik biospji cienkoigłowej (bla bla bla ... konieczne pobranie całego węzła, nie można wykluczyć zz lub chłoniaka) , lekarz zapisał mi TFX - zastrzyki z hormonów grasicy które...
proszę o radę
czesc,bardzo prosze o rade : do lekarza czy nie?jakies 3 miesiace temu pojawił sie u mnie węzeł chłonny pod rzuchwą, poszłam do lekarza ktory stwierdzil ze to przetoka poniewaz mialam podraznione rown...
ziarnica złośliwa
Witam was kochani!!! Od kilku tygodni mój maż choruje na ziarnice złośliwą.Dopadło nas to w najmniej oczekiwanym momencie.Zaczęło się mniej więcej od jesieni 2008 roku.Mąż często chorował na przeziębi...
Dr.Hause
Witam uwielbiam serial Dr.Hause i nie raz zastanawiałam się ile jeszcze czasu minie lub ludzi przegra z choroba nim trafimy właśnie w Polsce na takiego"Dr.Hausa"Ja akurat miałam pecha ponieważ przez p...
kolejna szansa!?
Witam wszystkich, chciałam opisać swoją przygodę która przytrafiła mi się przedwczoraj... nie jest to związane z zz więc jak temat zostanie usunięty to się nie zdziwie.Czy mieliście kiedyś wrażenie bę...