Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

Misiączka a chłoniak...

Witam! mam pytanie głównie do kobiet czy którejś z was zdarzyło się ze jeszcze przed diagnozą ziarnicy czy ogolnie chłoniaka prócz innych znaczących objawów miec nieregularne miesiączki... albo nawet...

odpowiedzi: 0 17 lat temu

pytanko

Mam takie pytanko nie dotyczące siebie :) Czy jak ktoś ma chłoniaka o wolnym rozwoju załóżmy guz 2-3 cm. I jak mu się rozwija ten chłoniak i minie 5-10 lat to ten guz urośnie czy nie? Bo właśnie szuka...

odpowiedzi: 1 17 lat temu

CRP zamiast OB ?

Witam,Jestem już długo po leczeniu ZZ, ostatnio w ramach rutynowej kontroli lekarz przepisał mi do badania krwi "CRP", a nie "OB". Badanie CRP to badanie poziomu "Białek C-reaktywnych", podwyższonych...

odpowiedzi: 5 17 lat temu

paskudne przeziębienie

W jaki spos?b radzili?cie sobie z uci??liwym katarem i zaflegmieniem w drogach oddechowych.Trwa to d?ugo a os?uchowo jest OK - nie ma zapalenia oskrzeli.Lekarka powiedzia?a ?eby leczy? si? domowymi sp...

odpowiedzi: 20 17 lat temu

odczynowe węzły

IIle się mniej więcej utrzymują odczynowe węzły?/ Ja miałem bardzo mocny katar....Do dnia dzisiejszego mam jeszcze mały katar i węzły są nadal (max 10mm). Nie wiem czy mam się nimi nadal przejmować c...

odpowiedzi: 10 17 lat temu

Włókniaki piersi

Witam Wszystkich.Mam pytanie czy u kogoś pojawiły się guzki piersi po naświetlaniach śródpiersia? Pierwszy zdarzył się trzy lata po skończeniu radioterapii, a kolejne dwa lata pozniej. Już dwa razy mi...

odpowiedzi: 3 17 lat temu

czy to zz?

Witam! chciałabym się poradzić w sprawie moich powiększonych węzłów szyjnych, może zacznę od początku, w grudniu miałam robione usg węzłów szyjnych (tak przy okazji usg piersi) - żadnych węzłów powięk...

czy to nawrot?

Witam, zachorowalam 2 lata temu, zakonczylam leczenie w grudniu 2007, w styczniu 2009 mialam tomografie i wszystko bylo ok, ale od 3 dni mam powiekszone i bolace wezly pachowe, czy to moze oznaczac na...

doksorubicyna dlaczego nie podano?

Witam! prosze Was o kilka informacji!! mój brat dostaje chemie za nim 8 wlewów jeszcze 8 przed nim.Leczą go chemią ABVD ostatnia chemia jednak była inna niż pozostałe nie dostał właśnie DOKSORUBICYNY...

odpowiedzi: 8 17 lat temu

Czy ktoś miał takie doświadczenie

Witam! Zaglądałam kilka razy na to forum ale nigdy nie miałam odwagi napisac.Piszę w sprawie mojej mamy która jest chora na zz co prawda tak jej powiedzieli lekarze we wrześniu 2007 teraz mówią że to...

odpowiedzi: 2 17 lat temu

TFX czyli hormony grasicy

Kiedy dostałam niejasny wynik biospji cienkoigłowej (bla bla bla ... konieczne pobranie całego węzła, nie można wykluczyć zz lub chłoniaka) , lekarz zapisał mi TFX - zastrzyki z hormonów grasicy które...

odpowiedzi: 0 17 lat temu

proszę o radę

czesc,bardzo prosze o rade : do lekarza czy nie?jakies 3 miesiace temu pojawił sie u mnie węzeł chłonny pod rzuchwą, poszłam do lekarza ktory stwierdzil ze to przetoka poniewaz mialam podraznione rown...

odpowiedzi: 7 17 lat temu

ziarnica złośliwa

Witam was kochani!!! Od kilku tygodni mój maż choruje na ziarnice złośliwą.Dopadło nas to w najmniej oczekiwanym momencie.Zaczęło się mniej więcej od jesieni 2008 roku.Mąż często chorował na przeziębi...

odpowiedzi: 4 17 lat temu

Dr.Hause

Witam uwielbiam serial Dr.Hause i nie raz zastanawiałam się ile jeszcze czasu minie lub ludzi przegra z choroba nim trafimy właśnie w Polsce na takiego"Dr.Hausa"Ja akurat miałam pecha ponieważ przez p...

odpowiedzi: 2 17 lat temu

kolejna szansa!?

Witam wszystkich, chciałam opisać swoją przygodę która przytrafiła mi się przedwczoraj... nie jest to związane z zz więc jak temat zostanie usunięty to się nie zdziwie.Czy mieliście kiedyś wrażenie bę...

odpowiedzi: 5 17 lat temu