Ogólne
PET a tomografia
witam serdecznie,Powiedzcie mi proszę co jest bardziej wiarygodne badanie PET czy tomografia. W pierwszych dniach grudnia był robiony PET w Bydgoszczy- wynik dobry, jeden guz. O którym wiedzieliśmy a...
czekam na wynik
diagnozę że mam ziarnicę postawiono mi na początku lutego.pierwszą chemie dostałam 29 lutego.Jestem już po 6 cyklach ABVD w ubiegłym tygodniu byłam na badaniu PET strasznie się boję bo nie wiem co będ...
onkolog wrocław
hej jest mi bardzo przykro ze po raz kolejny ktos wywalił mojkego posta na temat dobrego onkologa we wrocławiu.wiem ze nie wolno podawac nazwisk lekarzy na forum dlatego cały czas podaje mojego maila....
Obawy w trakie leczenia
Witam, we wrześniu b.r. postawiono mi diagnazę : ZZ SC IVB (zmiany w płucach, guz w okolicach kości krzyżowej).Pobrano wycinek.Na dzień dzisiejszy wlano mi trzy BEACOPPY, planuje się jeszcze trzy, nas...
wynik PET-a
Jak już pisałam, odebrałam wynik PET-a i wyszły "świecenia" w śródpiersiu SUV 4,5 i w jajniku 2 ogniska (dosyć wysoko SUV). Onkolog uspokoił mnie, że ogniska w jajniku nie należy brać pod uwagę, gdyż...
plamy na skórze, prosze o pomoc
Cześć:)Jestem prawie rok po chemii a na skórze dalej pozostały mi rozległe czerwone plamy, które pojawiły się w czasie wlewek. najpierw były na rękach teraz juz zajęły brzuch i nogi. Byłam u dermatolo...
bezpłodność po zz
Dzień dobry wszystkim ja skończyłam leczenie zz w lutym tamtego roku a okres miałam podczas chemii i wszystko byłoby ok ale od trzech miesięcy próbuję zajść w ciążę i nic nawet nie chcę myśleć że jest...
Jednak też mam ZZ :/
Witam!Mam 33 lata i kilka dni temu dowiedziałem się, że mam ziarnicę. Objawy w zasadzie miałem od stycznia tego roku, jednak konkretna diagnostyka zaczęła się dopiero we wrześniu. Przeszedłem narazie...
OB
Witam,...i jak zawsze pytanie: czy dwa tygodnie po chemioterapii powinno się badać OB, czy obraz nie będzie jeszcze zniekształcony przez przebytą terapię? jęli to za wcześnie to kiedy u was lekaż zale...
Nieskuteczny BEACOPP esk.
Witam Jak zwykle pytanko w imieniu małżonki: czy znane wam są przypadki niedoleczenia bądź wczesnego nawrotu po "kuracji Beacoppowej?" trochę się boimy bo następne badanie kontrolne w styczniu (PET z...
jak dlugo schodza powiekszone wezly
Hejdwa tyg. temu powiekszyl mi sie wezel w okolicy karku i bolal mnie przez ok 5 dni, pozniej bol zniknal i wezel jeszcze sie nie zminiejszyl, lekarz podejrzewal po prostu zapalenie bo mialam jakiegos...
poważny problem z zębami podczas chemii...
witam wszystkich,jestem po pierwszym kursie chemii ICE mija 14 dzien a ja mam gorączkę i boli mnie ząb rosnąca 8,do tego cała szyja,niewiem czy ta gorączka moze być od zęba?Jak kiedyś miałam chemie A...
ldh w normie, ale rosnące
Witam.Dwa lata temu zakończyłam leczenie ziarnicy. Wydaje sie, że wszytsko jest w porządku. Mam robione kontrolne badania, kt,morfologia. Niepokoi mnie wskaźnik ldh. Poleczeniu wrócił do normy, ale za...
po chemioterapii
Witajcie moje ziarniaki ;)Przypomnę że dwóch miesięcy jestem w remisji ;) mam dwa problemy oba z głową pierwszy dość prozaiczny a dokładniej łupież niczym nie mogę go zwalczyć skóra głowy jest tak bar...
czy ktoś wie jak to jest???
Hej,mój Tata ma zaatakowaną śledzionę; jest to chyba III stadium. Lekarz powiedział nam, że jest to odmiana chłoniaka bardzo złośliwego, którego trudno zwalczyć. Dodatkowo Tata ma jeszcze cukrzycę. Cz...