Alex
23.05.2012 17:39
Chlamydie mogą powodować skłonność do alergii.
Autor: mikee80 • 07.12.2011 20:13 • 70 odpowiedzi
Alex
23.05.2012 17:39
mikee80
24.05.2012 08:42
O 19:39, dnia 2012-05-23 Alex napisał(-a):
Nie potrzebujesz szukać kolejnych przyczyn powiększenia węzłów, ta jedna wystarczy ;-)
Chlamydie mogą powodować skłonność do alergii.
..to co tu dalej robić...
Alex
24.05.2012 11:23
Alex
24.05.2012 11:39
mikee80
24.05.2012 13:19
no czytalem juz troche o tej chlamydiozie kiedys, jeszcze mnie wtedy oczy nie bolały, ale fakt pewne rzeczy mogłyby pasować. antybiotyki na to bralem jakos w lutym. ..spoko dzięki wielkie za linki, napewno troche w ta strone popatrze. z tego co pamietam to jak wpominalem lekarzom o chlamydii to tylko słyszałem ze poł świata to ma :) .. no ale na tym forum o chlamydii widze ,że co nie ktorzy chcieli juz nawet samobojstwo przez to popełniac :O ..pojde do zakaźnika niech da skierowanie na cpn z krwi
Alex
24.05.2012 14:00
O 15:19, dnia 2012-05-24 mikee80 napisał(-a):
no czytalem juz troche o tej chlamydiozie kiedys, jeszcze mnie wtedy oczy nie bolały, ale fakt pewne rzeczy mogłyby pasować.
Ludzki organizm to nie jest zbiór wzorów matematycznych, gdzie wszystko stosuje się do reguł... Jeśli panoszy się jakaś paskudna bakteria od długiego czasu, to powiększenie węzłów i inne dolegliwości (nawet niezbyt charakterystyczne) są czymś wręcz oczywistym. Mam wrażenie, ze właśnie takie "matematyczne" podejście masz do swojej choroby - wszystko musi Ci zagrać w 100%, inaczej nie uwierzysz, ze to TO.
jak wpominalem lekarzom o chlamydii to tylko słyszałem ze poł świata to ma :) ..
Jakoś nie zauważyłam żeby pół świata miało przewlekłe, ropne zapalenie spojówek...
Podsumuję wszystko, co Ci pisałam do tej pory: WEŹ SIĘ ZA SWOJĄ CHLAMYDIĘ.
mikee80
24.05.2012 14:27
nie no moze nie az matematyczne , rozumiem ze kazdy przypadek jest inny. poprostu mowilem o cpn i okulistom i zakaźnikowi i onkologom i hematologom. zawsze bylo ze przeciez hclamydie ma kazdy i ona tak nie wpływa na organizm i tyle. ale oczywiscie zajme sie tym. mam przewlekłe zapalenie jednej spokojwki o nieznanej przyczynie oraz bóle obu gałek ocznych, do niedawna tylko jednej gałiki. zastanawiam sie tez czy moze to wszystko nie jest od moich rozwalonych zębów miedzy innymi siekaczy ,moze to to sieje zniszczenie. zostały mi juz tylko 3 zeby do ekstrakcji reszta wyleczona. a poniszczone był od zawsze. ale nie powiem pytałem dentystki i mowila ze to moje uzebienie nie moze powodowac pow. węzł. wzdłuż mos .
Gizmo
24.05.2012 18:52
czy oprócz bóli gałek ocznych masz jeszcze jakieś epizody typu mgiełka czy brak ostrości czy zaburzone pole widzenia? od jak dawna masz te bóle? po jakim czasie włączyło się drugie oko?:)
mikee80
25.05.2012 11:33
problemów z ostroscia niema. mam tylko lekka wade na prawym oku 0,75 od 2005r. oko zaczeło mnie bolec rok temu prawe. pojawiła sie jakas gradówka ale nie dokonca okreslona gradówka. niewiedzieli napewno jak to nazwać. wtedy zaczeło bolec to oko. było to po wewn. stronie dolnej powieki i niechciało zejsc przez pare miesiecy mimo wielu lekow. wiec wyłyzeczkowali cos tam. mowile ze dalej boli po jakims czasie to zabieg typu wywiniecie powieki i cos tam nacinali i wyciskali jakas tresc. pozniej miesiac spokoju i znowu pobolewania , zapalenia spojowki, brzegu powieki. bol drugiego oka czyli lewego doszedł jakos w marcu po leczeniu niby hclamydii w w prawym oku. profilaktycznie mialem wziac tez krople na chlamydie do lewego oka. prawe czesciej pobolewa i piecze w miejscu gdzie robili zabieg mniej wiecej. a jak boli dodatkowo lewe oko to zawsze dodatkową boli głowa w okolicach zatok czołowych. nieraz najpierw boli to czoło , a pozniej dochdzi bol oka tylko jakby od dołu. te bóle niby w okolicy zatok czołowych to mam regularnie od dziedzinstwa , ale od kilku lat czesciej sie pojawiaja. mniej wiecej 30x w roku.
mikee80
17.06.2012 20:54
mikee80
27.01.2013 12:40
hmm i znowu powtorka zrozrywki jak co jakis czas. najpierw zaczeła pobolewac glowa w okolicach czoła , potem prawa strona okolic obojczyka potem lewa i jeszcze jedno oko i drugie ..no i teraz wszystko naraz.. co za chol..