Ogólne
ESHAP nie pomogl Co robic ?
Moja siostra wczoraj, tj 9 XI miala zrobiony tomograf,ktorynie wykazal zadnej poprawy, guzy nadal takie same.Jak to mozliwe, ze najpierw po chemii ABVD, potem EHAP ( 3 wlewy 5-cio dniowe ) choroba nic...
Zdrowe życie
Jestem ciekawa jak bardzo i czy wogóle zmnieniliście tryb życia po przebyciu ziarnicy.Czy w jakis szczególny sposob dbacie o siebie ,zdrowo sie odzywiacie,stosujecie jakies diety, zazywacie suplement...
Dla Helci.....
Helciu... to już miesiąc...Kiedy zamiera wokół nas, W ciszę zaklęty świt I ten sam... Obcy czas... Puste dni... Gdy Ci zabiera kogoś czas, rozpaczą sięgasz gwiazd A gdzieś tam Obcy świat... Pusty dom....
Gdzie tomografią wykrywają nowotwory
Od 4 lat mam wypoklosc pod prawymi zebrami wielkosci 0.25 bułki płasko obciętej. Co 0,5 roku wracaja bole trwajace okolo 10 dni miedzy dolnym zebrem a miednica. Jak naciskam to czuje bol 5 do 10 cm p...
ziarnica
U mojej siostry w styczniu tego roku wykryto zz II B NS I,guz w srodpiersiu 9x3 oraz przy tchawicy 3 cm. W okresie od II do VIII otrzymala 6 cykli ABVD, mala regresja, obecni chemioteraopia ESHAP (...
Rzęsy
Chciałam zapytać czy ktoś z Was miał problem z wypadajacymi rzęsami już po leczeniu. Ja od roku jestem w remisji a co jakieś 2-3 miesiące "zrzucam rzęsy".Czy to normalne? Z góry dziękuję za odpowiedzi...
czy już mam panikować????
Jestem po 6 kursach abvd i po radioterapii.(zz3b) Leczenie zakończyłam 17.10.2005. miałam robione usg jamy brzusznej, szyi i pach - czysto.KT klatki piersiowej i brzucha - masa węzłowa o wymiarach 53m...
Woda w płucach - poszukiwane lekarstwo
Mój Tata choruje na ziarnice, choroba postepuje, a co najgorsze nie można zachamować przybywania wody w płucach - w wyniku której Tata nie może oddychać. Co pare dni spuszczana jest woda z płuc, ale t...
"Duchowa rewolucja" dla Fantomasza
Zakladam watek analogiczny do watku "Wspomóżmy wszyscy Helcię..." zeby bylo sprawiedliwie,i by nikt nie poczul sie skrzywdzony/zapomniany.."Upadek spoleczenstwa i chora egzystencja.Tutaj tylko moze p...
[*] [*] [*] Helciu spoczywaj w pokoju :(:(
Tak bardzo wierzyłam w to, że Heli się uda, nie potrafię pogodzić się z jej śmiercią ;(;( ta wiadomość mną tak wstrząsnęła, że w jednej chwili posypało się to wszystko w co dotąd wierzyłam ;(;( i wcią...
Bóle wezłów po leczeniu..
Witajcie. Pytanie do osób które sa juz po leczeniu: jestem juz blsko rok po zakończonym leczeniu ZZ, i od blisko dwóch miesięcy węzły na szyji które były podczas choroby powiekszone-pobolewaja mnie-cz...
I badz tu madry i planuj sobie zycie
Hej,Tak po krotce cos wam opowiem... bo nie to zaczyna wkurzac!XII 2004 diagnoza ZZ IIBX z 10cm guzem w srodpiersiu.Po 13 wlewach abv pokurcz zmniejszyl sie do 4,5cm.PET watpliwy wskazujacy na grasice...
pytanie dla kobiet
Witm cieplutko!Dokładnie rok temu zlikwidowałam w sobie zz - IIA :)Mój stan zdrowia regularnie kontroluję u hematologa - onkologa.Czuję się zdrowa.Jednak mam nieczyste sumienie odnośnie spraw ginekolo...
Podziękowania
Wdzięczność jest pamięcią serca...W imieniu całej rodziny pragnę gorąco podziękować za miłość okazaną naszej Heli podczas ostatnich chwil Jej ziemskiego życia oraz liczny udział w Jej ostatniej drodze...
['][']['] dla Helci:((((
Wlasnie Baldi przekazał mi najsmutniejsza wiadomosc, jaka tylko mogl.Nasza ukochana Helcia nie zyje.Nie poradzila sobie z przeszczepem.Nie moge uwierzyc, mielismy razem jeszcze tyle rzeczy zrobic.Nie...