Ogólne
Zrost opłucnowy
Witam.Moja dziewczyna jest już prawie rok w remisji po ZZ, dzis odebraliśmy rtg. kl. piersiowej-wizyta u lekarza dopiero po nowym roku- czy ktoś pomógłby mi zinterpretowac to co zostało na wynku rtg....
Dieta pasteryzowana..?
Witam wszystkich!Mam pytanie do osób ktore mialy podczas leczenia diete pasteryzowana jestem po pierwszym ESHAP-ie i mam taka diete.Chcialbym zapytac co jedliscie a co Wam szkodzilo.Jak wygladaly Was...
Stan podgorączkowy
W trakcie piątego cyklu ABV (dokładnie po 9 podaniu) wystapiły okłoło godziny 16-17 u mojej mamy stany podgorączkowe (37-37,3), które ustępują około 18. Rano ma temperaturę 36,2. Czy ktoś mógłby mi po...
Opis wyniku PET
Moja siostra odebrala wynik badania PET,u lekarza bedzie dopiero w przyszlym tyg. Moze Ktos umie wyjasnic ponizszy wniosek z opisu Pet:" Bez ognisk zrostu metabolizmu glukozy, mogacych odpowiadac czyn...
"aniol przychodzi wieczorem"
kiedys-kiedys obiecalem, w koncu sie udalo ;) dla przypomnienia: Lukasz Jaroszek w TVTRWAM opowiadal o sobie, o swojej Fundacji (bodajze pomagajacym chorym na ziarnice, czy jakos tak.. jest o tym na f...
dzisiejsze "pytanie na sniadanie"
dzisiaj rozmowa byla o ukladzie chlonnym. byl nawet prof. Meder z "mojej" kliniki.. mowil o zasadzie "2-3 tygodni", ze jesli wezly mamy powiekszone i po zastosowanym leczeniu nie reaguja one na niego...
zz na DC w stolicy
dzisiaj po dworcu centralnym w Warszawie chodzil "wolontariusz" i zbieral pieniadze na leczenie swojego kolegi chorego - tu uwaga ;) - na ziarnice zlosliwa.. "no bo leczenie jest bardzo drogie"..trend...
zla wiadomosc
po 9 abvd-niema remisji choroby,przepisali mi beacopp,dwa cykle,moze pomoze,chcialbym bardzo zeby zniknelo mi z srodpiersia te 13.5 cm masy patologicznej,coz mam dalej robic,co mam myslec,coz zostalo...
Niepewność
Witam wszystkich serdecznie. Mój mąż choruje na zz. W chwili obecnej jest już po chemii i po radioterapii i w trakcie badań kontrolnych. Tomografia w porządku, morfologia też, tylko utrzymują się stan...
Moje boje w te święta - długie
WitkaZacznijmy od tego, że za oknem coraz chłodniej i coraz trudniej jakiś sport na dworze uprawiać, zwłaszcza mając w pamięci przeszczep, minęły juz blisko 3 lata ale lepiej na zimne dmuchać. Dmucham...
RITUXIMAB lek
Czy ktos moze slyszal o leku o nazwie RITUXIMAB, z moze ktos zna przypadek jego stosowania?
nerw twarzowy
Mam pytanie w związku z wycięciem węzła. Chodzę już od roku z tymi węzłami, zrobiłam różne badania,które nie wykazują nieprawidłowości (USG węzłów, rtg klatki, usg jamy brzusznej, krew, CRP, LDH, prób...
nie mam juz sil...
witam wszystkich....fajnioe ze jest taka strona..pisze po raz pierwszy tylko dlatego, ze moze ktos z was da mi choc odrobine nadziei... Ziarnice wykryto u mnie w czerwcu 2003 roku, przeszlam chemioter...
ogólne
witam wszystkich!!! od 11 miesiecy mam powiększone węzły chłonne po prawej stronie szyi które troszke mnie bolą gdy jestem po alkoholu. wcześniej nie zwracałam na to uwagi bo często łapałam jakieś prz...
Scyntygrafia
Wlasnie odebralam wyniki scyntygrafii galem mojego meza - wyniki sa OK, jest to trzecia jego scyntygrafia (robi ja co rok) od autoprzeszczepu i wszystkie jak na razie byly dobre Zastanawiam sie jedna...