Ziarnica.pl
← Wróć do forum

Ogólne

3412 wątków 31508 wypowiedzi

Pare pytań

Witam na wstepie chciałem pochwalić zmane stronki na bardziej fajniejszą niż była pozatym mam do was pare pytanek mam nadzieje że ktos na nie mi odp :) 1. Mam 18 lat od zakączenia leczenia mija już 3...

odpowiedzi: 4 20 lat temu

Doktor BLAGIER!!! - radzę przeczytać!!!

http://www.wprost.pl/ar/?O=86875Ja pisałem o tym sto razy.Teraz cała prawda zaczyna wychodzić na jaw.Polacy pomału przestają być naiwni.I jeszcze raz ostrzegam ZiarniakówNIE dla NOVITU!!!NIE dla VILCA...

odpowiedzi: 3 20 lat temu

luzne spostrzeżenia

Słuchajcie mam takie luzne spostrzeżenia nie wiem na ile są trafne wiec moze sie wypowiecie. Mam wrażenie ze wiekszosć osób chorujących na ziarnice w tym takze ta mi bliska jest wyjątkowo blada ,moze...

odpowiedzi: 4 20 lat temu

Co to oznaczaja literki i cyferki przy rozpoznaniu choroby?

Czy ktos wie co oznacza NS I CD 30 +? Wiem ze sa oznaczenia jeszcze CS i to wiem ze oznacza stopien zaawansowania czyli zajecia organów. Ale liczby przy NS to nie wiem? czy ktos to wie ? A co to jest...

odpowiedzi: 1 20 lat temu

Przy wznowie powiększone węzły?

Krótkie pytanie: czy przy wznowie ziarnicy zawsze powiekszone są te wyczuwalne zewnętrznie węzły chłonne?( mysle np.o tych w okolicach szyi, pach ,pachwin ) Czy nie jest to regułą?

odpowiedzi: 7 20 lat temu

Czy ktoś z Ziarniaków miał tak wysokie OB-104!!!

Jesteśmy już w zasadzie przy końcu leczenia, siostra rozpoczęła ostatni 6 cykl chemi, potem radio i wydawałoby się że wszystko gra bo ostatnie bedania tk wykazały ze to co było na śledzionie całkowici...

odpowiedzi: 7 20 lat temu

Bóle i drętwienia kręgosłupa

Czy ktoś z was miał takie objawy po leczeniu bedąc juz w remisji?Chodzi mi o drętwienie w okolicach kręgosłupa ,łopatek i tym podobne ?

odpowiedzi: 5 20 lat temu

poty

Hej, czy moze mi ktos powiedziec co to znaczy "zlewne poty nocne"?? Wiem ze pewnie glupie pytanie zadaje ale bardzo mnie to interesuje:) z gory dzieki za odpowiedz :) duzo zdrowka

odpowiedzi: 5 20 lat temu

śledziona

Czy miał ktoś z Was przypadek, że podczas chemii powiększyła się śledziona? Mama dodatkowo przez całe 6 cykli pomiędzy wlewami brała regularnie neupogen. Niby lekarz kazał się nie przejmować tą śledzi...

odpowiedzi: 0 20 lat temu

rozmiary węzłów

Moja mama jest po 6 cyklu ABV. Ma powiększone węzły w śródpiersiu. Teraz czekamy na radioterapię. Miedzy 3 a 6 cyklem rozmiary wezłów praktycznie się nie zmniejszyły, natomiast po 3 tak mniej więcej o...

odpowiedzi: 2 20 lat temu

Długotrwałe skutki uboczne

No własnie czy wciąż odczuwacie skutki uboczne leczenia ? jesli tak jakie i jak sie generalnie czujecie w remisji ?Moja diagnoza NS I CS II A Od roku w remisji, ogólnie samopoczucie dobre ale ale ale...

odpowiedzi: 11 20 lat temu

ziarniaczki z Poznania

Od poniedziałku zaczynam radio na Garbarach. Może kogoś z Was spotkam? Co fajnego można zwiedzić w Poznaniu? Obawiam się nudy... No, bo mam zamiar czuć się wyśmienicie. Innej opcji nie mam.

odpowiedzi: 9 20 lat temu

REMISJA !!!

Kochani! Nareszcie REMISJA. W sumie po 14 miesiącach: operacja, 16 wlewów ABVD i miesiąc naświetlań. Wszystkim, którzy są w trakcie leczenia życzę tego samego. Trzymcie się. Huuuuuura !!!

odpowiedzi: 10 20 lat temu

czat na stronce wielkiej stopy

czy na stronie wielkiej stopy przydalby sie czat na zywo?

odpowiedzi: 15 20 lat temu

Dręczące pytanie

Witajcie!Postanowiłem zapytac o coś co juz od dawna mnie zastanawia.Jak to jest z tymi nawrotami ,dlaczego ktos kto miał zdiagnozowane np. NSI IIB przy nawrocie ma juz NS II IVB , czy ta choroba nawra...

odpowiedzi: 1 20 lat temu