Rodzynka
14.06.2013 15:36
O 15:04, dnia 2013-06-14 Ewa napisał(-a):
Nie rozumiem, jak lekarz mogl dac Ci wybor. Przeciez to nie chodzi o wybor koloru majtek! Nie jestes lekarzem, nie masz wiedzy medycznej.Jak mozesz racjonalnie wybrac opcje leczenia.
Hm, lekarze czasami dają pacjentowi wybór na różnych etapach leczenia. Mi w pewnym momencie leczenia postawił dwa wyjścia i to ja zadecydowałam, jak dalej się potoczy moje leczenie. Oba wyjścia miały swoje plusy i minusy. I wcale nie chodziło o kolor bielizny :P Tak więc mnie nie dziwi, że dostała wybór.
Ja też miałam martwą masę resztkową po chemioterapii, z tym, ze u mnie ta masa miała ok. 10 cm w najszerszym miejscu. Akurat przy radio nie było nawet dyskusji, czy ma być, czy nie. Musiała być na dobicie gada. Po radioterapii guz zmniejszył się o jakies 2 cm.
Moim zdaniem jeśli masz wybór, to może zasięgnij jeszcze opinii innego dobrego lekarza. Bo faktycznie najlepiej byłoby podziękować za takie przyjemności jak np. zrosty w płucach, czy późniejsze problemy. Ale z drugiej strony - na ile poddanie sie radioterapii zmniejszy szansę nawrotu (tfu tfu przez lewe ramię). To nie jest łatwy wybór i nie zazdroszczę Ci go. Powodzenia!