Ziarnica.pl
← Wróć do działu "Ogólne"
Ogólne

Ziarnica, a ubezpieczenie na życie

Autor: Beata79 • 26.02.2013 10:53 • 23 odpowiedzi

szybownik69

13.03.2013 09:46

Odpowiedz

O 08:35, dnia 2013-03-13 Asowa napisał(-a):

O 22:16, dnia 2013-03-12 Gizmo napisał(-a):

No ja tez mam ubezpieczenie grupowe z PZU i nie mam w tym paragrafie wzmianki dot. pierwszej chemioterapii. I w ogóle dla mnie sprawa ".. nie obejmuje specjalistycznego leczenia, które rozpoczęło się przed początkiem odpowiedzialności..." jest dyskusyjna. Co jeśli ktoś zakończył leczenie, jest w remisji i zachoruje np. po 5 czy 7 latach? To jest traktowane jako jedna choroba czy jako nowa choroba??? Kto o tym decyduje?

Zapewne ZUS na niekorzyść ubezpieczonego;)

.... Z tego co wiem do ZUS pyta się lekarza prowadzącego czy wznowa czy kontynuacja leczenia

Aga71

14.03.2013 10:13

Odpowiedz

O 10:30, dnia 2013-03-13 Ygonx napisał(-a):

Ale było pobrane tylko swiadczenie za zachorowanie na nowotwor złośliwy, za chemioterapie i radiotewrapie nic nie bylo pobierane, dlatego wydaje mi sie ze jak teraz mamy taki zapis w umowie o specjalistycznym leczeniu, powinni cos wyplacic po przeszczepie( wkoncu przeciesz bedzie chemia). A jak to jest z kasa za pobyt w szpitalu, beda wyplacac powyzej 3 dni czy ucieknal od tego bo to kontynłacja leczenia??

hm, ja byłam ubezpieczona grupowo w PZU i Allianz przed chorobą. W trakcie dostałam zwrot za: każdy pobyt w szpitalu powyżej 3 dni, a takich pobytów było 7, plus przeszczep 30 dni, plus za poważne zachorowanie jednorazowo. Leczyłam się dość długo, po powrocie do pracy żaden z ubezpieczycieli nie odmówił mi przedłużenia umowy, a są one odnawiane co roku, z tego co się orientuję. To tyle z moich doświadczeń

Patryk

14.03.2013 21:35

Odpowiedz

O 11:13, dnia 2013-03-14 Aga71 napisał(-a):

Ale było pobrane tylko swiadczenie za zachorowanie na nowotwor złośliwy, za chemioterapie i radiotewrapie nic nie bylo pobierane, dlatego wydaje mi sie ze jak teraz mamy taki zapis w umowie o specjalistycznym leczeniu, powinni cos wyplacic po przeszczepie( wkoncu przeciesz bedzie chemia). A jak to jest z kasa za pobyt w szpitalu, beda wyplacac powyzej 3 dni czy ucieknal od tego bo to kontynłacja leczenia??

hm, ja byłam ubezpieczona grupowo w PZU i Allianz przed chorobą. W trakcie dostałam zwrot za: każdy pobyt w szpitalu powyżej 3 dni, a takich pobytów było 7, plus przeszczep 30 dni, plus za poważne zachorowanie jednorazowo. Leczyłam się dość długo, po powrocie do pracy żaden z ubezpieczycieli nie odmówił mi przedłużenia umowy, a są one odnawiane co roku, z tego co się orientuję. To tyle z moich doświadczeń

i teraz najważniejsze aby go kontynuować za wszelką cenę na niezmienionych zasadach bo żadne TU już Cię prawdopodobnie nie ubezpieczy.

ygonx

15.03.2013 10:42

Odpowiedz

O 22:35, dnia 2013-03-14 Patryk napisał(-a):

O 11:13, dnia 2013-03-14 Aga71 napisał(-a):

i teraz najważniejsze aby go kontynuować za wszelką cenę na niezmienionych zasadach bo żadne TU już Cię prawdopodobnie nie ubezpieczy.

No tak, grupowe ubezpieczenie w pracy to fajna sprawa, a teraz jeszcze zmienilo sie na lepsze bo mogłem żone na tych samych warunkach co ja ubezpieczyc.