Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Życie po ziarnicy to ciągła hipochondria?

Autor: INES • 03.11.2012 19:12 • 40 odpowiedzi

CzarnaMamba

08.11.2012 10:09

Odpowiedz

Janku nie mam jeszcze wyników. Dziś po południu odbieram:) Twoje swędzenie to pewnie wynik półpaśca, będzie dobrze:) Pozdrawiam i do usłyszenia później

3mam mocno kciuki:)i wiem,że będzie dobrze:)

CzarnaMamba

08.11.2012 10:10

Odpowiedz

Ja też się melduję po tomografii. Jest 'dalsza częściowa regresja zmian'.

Poryczałam się jak bóbr. Od jakiegoś czasu mam bóle w klatce piersiowej i kregosłupie na wysokości klatki, pobolewa mnie ucho jak przed leczeniem, jestem wiecznie zmęczona, pokasłuję. Myślałam, że to dziadostwo wróciło.

Aż trudno uwierzyć , że jest dobrze. Dzięki za kciuki i myśli!

No to gratulacje:) Cieszę się razem z Tobą:*

CzarnaMamba

08.11.2012 10:17

Odpowiedz

Chciałem jeszcze dodać lekko podniosły mi się monocyty na 1,01 norma do 1 i 10.09% norma do 9% orientuje się kto w tym co to może oznaczać a i jeszcze WBC 10,04 norma do 10,50,pozdrawiam

Janku podwyższone leukocyty to stan zapalny w Twoim przypadku pewnie ten półpasiec.. Podwyższone monocyty :

zakażenie bakteryjne, zakażenia pierwotniakowe, reakcje zapalne:) Będzie dobrze!Pozdrawiam

Gizmo

08.11.2012 12:49

Odpowiedz

Mam wyniki:) wszystko dobrze, remisja trwa:) kolejne potwierdzenie by nie panikować (kaszle dalej, morfologia, OB, CRP, LDH w normie):)pozdrawiam Was Kochani i zaraz po pracy wracam do domku troszkę poświętować:)

INES

08.11.2012 12:51

Odpowiedz
U mnie czeski film.
Nie podali mi sgn-35 bo podejrzewają ciążę.
Dwa testy z moczu wyszły pozytywnie, ale z krwi już na nie.

Idę na usg dziś. Scenariuszy parę. Albo rozpierducha hormonalna, albo ginekologiczne zmiany nowotworowe które podobno wydzielają te same enzymy co łożysko. W ciąże nie wierze. Zabezpieczam się po zeby.

TK w piątek, info w poniedziałek.
Głowa mnie boli już od tego myślenia.

Pozdrawiam klub ziarnicowych hipochondryków :)

Janek

08.11.2012 13:35

Odpowiedz

No to gratuluję i proszę tylko trochę poświętować żeby jutro nie było "o Jezu ale mi czacha nawala" baw się dobrze pozdrawiam

Janek

08.11.2012 13:39

Odpowiedz

Poprzedni wpis dotyczył Gizmo nie myśl że Ciebie INES na Twoje wyniki poczekamy i wierzę że wszystko będzie ok

CzarnaMamba

08.11.2012 14:38

Odpowiedz

Mam wyniki:) wszystko dobrze, remisja trwa:) kolejne potwierdzenie by nie panikować (kaszle dalej, morfologia, OB, CRP, LDH w normie):)pozdrawiam Was Kochani i zaraz po pracy wracam do domku troszkę poświętować:)

Cieszę się Kochana :)Wiedziałam że bedzię dobrze:)Gratulacje.Pozdrawiam

Marek

08.11.2012 14:42

Odpowiedz

O 13:49, dnia 2012-11-08 Gizmo napisał(-a):

Jak najwięcej takich wpisów bo ostatnio mam wrażenie że sami nowi albo nawroty

Tilia

08.11.2012 15:56

Odpowiedz

O 13:49, dnia 2012-11-08 Gizmo napisał(-a):

Super!! Niech ta sielanka trwa.... :-)))

rodzynka

08.11.2012 18:44

Odpowiedz

Tilia, Gizmo - SUPER, oby na zawsze. AMEN :)))

O 13:51, dnia 2012-11-08 INES napisał(-a):

U mnie czeski film.

Nie podali mi sgn-35 bo podejrzewają ciążę.

Dwa testy z moczu wyszły pozytywnie, ale z krwi już na nie.

Idę na usg dziś.

I co tam na usg?

Pozdrawiam klub ziarnicowych hipochondryków :)

Hehehe, dzięki :-)

Zupełnie zatraciłam granicę między urojeniami a rzeczywistością - pod względem ZZ. Bóle w klacie, duszności, swędzenie :-/ Postanowiłam olać, za jakieś 3 tygodnie mam tomografię przed naświetlaniami - jakby coś to wykryje zmiany...

baldi

08.11.2012 19:55

Odpowiedz

Idę na usg dziś.

daj znać jak poszło :)

Zabezpieczam się po zeby.

to niestety nie gwarantuje porażki, to znaczy sukcesu ;-)

z ta hipochondrią bym nie przesadzal.

albo inaczej - przejdzie Ci

INES

09.11.2012 12:50

Odpowiedz
Witam ponownie klub ziarnicowych hipochondryków,
uprzejmie donoszę że USG jest OK.
Moje podzespoły ginekologiczne są w jak najlepszym stanie, bez żadnych ciążowych znamion.

Dziś TK, w pon zapewne wyniki.
Chyba otworzę jakieś wino, skoro mogę pić ;)

Pozdrawiam Was ciepło :)

Janek

09.11.2012 13:45

Odpowiedz

O 13:50, dnia 2012-11-09 INES napisał(-a):

Witam ponownie klub ziarnicowych hipochondryków,

uprzejmie donoszę że USG jest OK.

Moje podzespoły ginekologiczne są w jak najlepszym stanie, bez żadnych ciążowych znamion.

Dziś TK, w pon zapewne wyniki.

Chyba otworzę jakieś wino, skoro mogę pić ;)

Pozdrawiam Was ciepło :)

No i tak miało być i w poniedziałek będzie taki sam powód do otwarcia butelki tylko żebyś przy tym w nałóg nie wpadła,pozdrawiam

Aga71

09.11.2012 20:06

Odpowiedz

Kurde...cieszę się laseczki jak nic, otworzyłam browara miodowego i solidaryzuję się z Wami :*

INES

13.11.2012 17:37

Odpowiedz
Wyniki TK nadal doskonałe:))))

Zatem nadal mętlik w głowie i brak umiejętności odróżnienia błahych sporadycznych objawów - od takich które rzeczywiście są niepokojące :)

Pozdrawiam :)

Janek

13.11.2012 19:40

Odpowiedz

O 18:37, dnia 2012-11-13 INES napisał(-a):

Wyniki TK nadal doskonałe:))))

Zatem nadal mętlik w głowie i brak umiejętności odróżnienia błahych sporadycznych objawów - od takich które rzeczywiście są niepokojące :

Z mojej długoletniej praktyki i po dwóch wznowach mogę powiedzieć że po paru latach w remisji olewa się takie objawy,choć teraz każdy mały objaw już mnie stawia na nogi tak myślę, trzeba pociągnąć co najmniej 5 latek w remisji to później o tym zapomnimy, czego nam wszystkim życzę, pozdrawiam

Gizmo

13.11.2012 20:03

Odpowiedz

Przyjdzie z czasem:-) gratuluje wyników tomografii:-)

CzarnaMamba

13.11.2012 21:18

Odpowiedz

Przyjdzie z czasem:-) gratuluje wyników tomografii:-)

Dołączam się do gratulacji wyników tomografii :)

INES

18.11.2013 14:10

Odpowiedz
Wariuje i powracam z tematem :(

W dniu otrzymania wątpliwych wyników tomografii z ostatniego miesiąca, zaczęłam odczuwam leciutki świąd. Jakbym miała detektor w głowie, który uparcie szuka na całym ciele wyładowań elektrycznych.

Później lekarz powiedział, żeby się na martwić tym nieznacznym wzrostem jednego węzła. Za 3 miechy zrobimy PETa dla pewności.

Wszystko przeszło jak ręką odjął.

Jak zadzwonili z kliniki, że chcą odślepić mi próby SGNu, to zupełnie oszalałam i znów "coś" czuję.

Myślę, że w tej chorobie to nigdy spokoju nie będzie. U innych ludzi węzły sie powiększają i zmniejszają nieznacznie...a u nas jeden mały ruch o parę milimetrów i już cały proces szukania ziarnicy uruchamiany.
Kompletnie sobie z tym nie radzę.