Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

wszystko jasne

Autor: leszek • 28.06.2012 16:02 • 27 odpowiedzi

leszek

13.07.2012 13:45

Odpowiedz

O 08:49, dnia 2012-07-06 leszek napisał(-a):

dzięki za odpowiedź,będę się 3mał,dam znać jak zniosłem taką miksturę.

wszystko przebiegło normalnie żadnych efektów ubocznych, następny wlew R-CHOP za 3-tygodnie,jedyna niedogodność to czas podawania 6 godzin całość,ponad połowę czasu przeznaczony na rituxinab.pozdrawiam

Gościu

26.08.2013 13:08

Odpowiedz

O 15:45, dnia 2012-07-13 leszek napisał(-a):

O 08:49, dnia 2012-07-06 leszek napisał(-a):

dzięki za odpowiedź,będę się 3mał,dam znać jak zniosłem taką miksturę.

wszystko przebiegło normalnie żadnych efektów ubocznych, następny wlew R-CHOP za 3-tygodnie,jedyna niedogodność to czas podawania 6 godzin całość,ponad połowę czasu przeznaczony na rituxinab.pozdrawiam

Witam !!!

Obecnie również zdiagnozowano u mnie NLPHL 2 węzły jeden na szyi, drugi w jamie brzusznej świecą w badaniu PET, obecnie czekam na mabtherę, nie jest refundowana w ZZ a mam CD20+ jak to w nieklasycznej postaci więc podanie jej jest zasadne, nie wiem jeszcze czy w monoterapii czy z chemią. Mam pytanko do leszka i beaty jak u was po leczeniu?

Pozdrawiam

Gościu

26.08.2013 13:15

Odpowiedz

O 22:41, dnia 2012-06-28 Alex napisał(-a):

Mam pytanie do osób, które miały/mają typ LP ziarnicy. Zastanawiam się jak takie węzły wyglądają w USG, czy są mocno zmienione? Tutaj nie ma włóknienia jak w typie NS, więc jestem ciekawa czy struktura węzłów jest bardzo zatarta. Czy pamiętacie opisy swoich USG?

U mnie na USG szyi węzły zmienione o wyraźnie obniżonej echogeniczności, bez wnęki histopat - NLPHL

leszek

26.08.2013 15:37

Odpowiedz
cześć .pierwsze pytanie czy naprawdę nie refundują mabthery?gdzie się leczysz? Mój wynik Pet z lutego br czysty,tk z czerwca OK.teraz we wrześniu tk sprawdzające morfologia i inne badania ok.dodam że mabthera daje kopa już od roku wolno odnawiam kondycję ,powodzenia.

Gościu

26.08.2013 16:27

Odpowiedz

O 17:37, dnia 2013-08-26 leszek napisał(-a):

cześć .pierwsze pytanie czy naprawdę nie refundują mabthery?gdzie się leczysz? Mój wynik Pet z lutego br czysty,tk z czerwca OK.teraz we wrześniu tk sprawdzające morfologia i inne badania ok.dodam że mabthera daje kopa już od roku wolno odnawiam kondycję ,powodzenia.

Sorki źle napisałem refundują ja ale prz ZZ trzeba mieć zgodę z NFZ, czekam na nią własnie już ok miesiąca. Leczę się w Poznaniu na ul Szamarzewskiego.

Beata

26.08.2013 18:55

Odpowiedz

O 18:27, dnia 2013-08-26 Gościu napisał(-a):

Sorki źle napisałem refundują ja ale prz ZZ trzeba mieć zgodę z NFZ, czekam na nią własnie już ok miesiąca. Leczę się w Poznaniu na ul Szamarzewskiego.

Ja odpowiedz NFZ mialam szybko, bo w 1 dzien. U mnie na razie cisza. Oby nie przed burza... Badania ok, ale ta odmiana ponoc lubi miec pozne nawroty. U mnie przerwa trwala 10 lat.

Gościu

26.08.2013 19:20

Odpowiedz

Tak źle zniosłeś mabtherę? Może to po cytostatykach ta kondycja?

leszek

27.08.2013 17:09

Odpowiedz

Trudno powiedzieć ,ale dodatkowo od stycznia borykam się z jaskrą i zaćmą jednocześnie,na decyzję o podaniu mabthery dostałem bardzo szybko.powodzenia