Ziarnica.pl
← Wróć do działu "Ogólne"
Ogólne

Nawrót czym sie u WAS objawił

Autor: hunter • 29.04.2005 19:21 • 26 odpowiedzi

Ewa

12.05.2005 09:24

Odpowiedz

PET :)

Cudo,które potrafi odkryć katar :) Serio

Zaczynam też tak myśleć.A ja w moim wieku, to chyba cała świeciłabym się na PET-ciku !

wymógłbym pobranie całego węzła pod narkozą. Wiem, że może to być trudne, histopat też może być niepewny, ale byc może to uratuje przed zbędnym leczeniem.

Ano dobre to byłoby, ale już raz Kasię cieli tzn. klatkę piersiową i teraz znowu?

Zoisyte

12.05.2005 09:28

Odpowiedz

2005-05-12 11:24... Ewa napisał(a):

wymógłbym pobranie całego węzła pod narkozą. Wiem, że może to być trudne, histopat też może być niepewny, ale byc może to uratuje przed zbędnym leczeniem.

Ano dobre to byłoby, ale już raz Kasię cieli tzn. klatkę piersiową i teraz znowu?

Dlatego też napisałem że nie jest to porada.

Nie znam szczegółów leczenia Kasi.

Może to okrutne stwierdzenie, ale lepiej mieć jeden szef więcej i żyć.

NIE DAJCIE LEKARZOM EKSPERYMENTOWAĆ NA SOBIE.

Bądźcie świadomi swojego leczenia.

Ja nie pozwoliłem wykoać na sobie zbędnej bronchoskopii.

Ewa

12.05.2005 10:44

Odpowiedz

Bądźcie świadomi swojego leczenia.

Ja nie pozwoliłem wykoać na sobie zbędnej bronchoskopii.

Ja Cię dobrze rozumiem i bardzo dziękuję za poradę, ta stronka bardzo bardzo mi pomaga w myśleniu i postępowaniu. Wiem, że nie chodzi tu o jeden szew więcej, ale wtedy to była bardzo poważna operacja i stąd ta moja niepewność, czy to jest naprawdę niezbędne. Lekarze tego nie proponują, a profesor z Warszawy kazał czekać cierpliwie dwa miesiące i zrobić RTG lub TK i wtedy zobaczyć czy są zmiany i w jakim kierunku idą. Myślę, że to dobre rozwiązanie i ufam, że dobrze się wszystko skończy. Dzięki! Pozdrowionka

Hela

13.05.2005 13:39

Odpowiedz

2005-05-12 08:43... Zoisyte napisał(a):

Po drugie - krew. Musi być ślad we krwii (chyba że jestem zacofany w wiedzy), w końcu nowotwór to stan zapalny i wzmożona aktywność organizmu.

chyba jednak Wujo nie musi:(...u mnie nie bylo 8 m-cy i nadal nie ma-morfologia idealna, a dodam, ze stan zapalny jescze tarczycy jest juz od roku....

Taka dobra rada dla wszystkich podejrzanych o nawrót.

Skorzystajcie z możliwości konsultacji w innym ośrodku.

Skorzystam:D

Helciu trzymaj się, wujek rusza z odsieczą :)

Sie trzymam i nie puszczam:*

Zoisyte

13.05.2005 17:52

Odpowiedz

2005-05-13 15:39... Hela napisał(a):

Helciu trzymaj się, wujek rusza z odsieczą :)

Sie trzymam i nie puszczam:*

I oby tak dalej.

Nie damy Cię złemu wilkowi :)

Joaśka Ż.

14.05.2005 20:08

Odpowiedz

2005-04-29 21:21... hunter napisał(a):

Mam pytanie do osób ktore miały nawrot ziarnicy,jakie objawy mu towarzyszyły co was zaniepokoiło, co sie działo, prosze napiszcie.

Stany podgorączkowe, nawracające infekcje, kaszelek, bóle mięśniowe. Na usg powiększone węzły chłonne w jamie brzusznej i pow. śródpiersie na rtg. OB 72 CRP 55.

Andżelika

26.01.2013 11:08

Odpowiedz
Cześć wszystkim!

Słuchajcie, mam mega problem... W grudniu 2011 zakończyłam leczenie ZZ (chemia i radio).
I do tej pory wyniki krwi miałam ok, więc moja lekarka nie zlecała dodatkowych badań.
Ale jakieś 4 tygodnie temu bardzo się spociłam w nocy, co było dość dziwne, bo nie czułam się przeziębiona ani nic takiego.
A potem to już poleciało "z górki". Praktycznie co noc się pocę, a w między czasie zachorowałam na grypę. I tej grypy nie mogę wyleczyć. Mam potworny kaszel i poty, które zdarzają się nie tylko w nocy, ale i w dzień. Dodatkowo podwyższona temperatura. No i lekko powiększony węzeł przyszyjny. I teraz już sama nie wiem, czy to z powodu grypy, czy mam nawrót. Kilka dni temu byłam na badaniu krwi i wyszło, że mam podwyższony poziom limfocytów a także wyższe OB niż do tej pory. Norma jest od 3-15, a ja miałam na granicy, czyli 15.
Lekarka zleciła mi USG węzłów i za kilka dni idę zrobić to badanie. Ale poza tym nic mi nie chciała powiedzieć.
A ja siedzę i strasznie panikuję, bo te wszystkie objawy są naprawdę dziwne.
Nie wiem, czy przy nawrocie jest możliwe, żeby OB było 15, czy od razu powinno skoczyć bardzo mocno w górę?? Wie ktoś może coś na ten temat??
No i te poty, które zdarzają się nie tylko w nocy. Bo nawet rano jak siedzę przy śniadaniu, to czuję, że się pocę.
Bardzo proszę, niech mi ktoś coś napisze w tym temacie, bo ja zwariuję za chwilę!! :'((((