Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

witam

Autor: honorata • 21.12.2013 18:01 • 7 odpowiedzi

honorata

21.12.2013 18:01

Odpowiedz

witam wszystkich ja wczoraj miałam pobrane wezły chlonne z szyi przy znieczuleniu miejscowym było stasznie wezły chłonne utrzymywały sie ponad 9 tygodni i sa nadal powiekszone teraz czekam na wynik bardzo sie boję ze to bedzie ziarnica jak przetrwac ten czas oczekiwania na wynik i co potem

Asowa

21.12.2013 19:40

Odpowiedz

O 19:01, dnia 2013-12-21 Honorata napisał(-a):

witam wszystkich ja wczoraj miałam pobrane wezły chlonne z szyi przy znieczuleniu miejscowym było stasznie wezły chłonne utrzymywały sie ponad 9 tygodni i sa nadal powiekszone teraz czekam na wynik bardzo sie boję ze to bedzie ziarnica jak przetrwac ten czas oczekiwania na wynik i co potem

Na to czekanie nie ma recepty, po prostu trzeba to przetrwać i tyle.

Rodzynka

22.12.2013 09:57

Odpowiedz
No niestety, nie ma złotej recepty na ten trudny okres. Postaraj się czymś zająć, żeby nie myśleć non stop. Może zapodaj sobie jakiś serial i się wciągnij - ja właśnie tak robię, jak czekam na wyniki.

Trzymam kciuki, zeby to nie było nic poważnego!

Aga71

22.12.2013 11:18

Odpowiedz

Byłam dokładnie 4 lata temu w podobnej sytuacji... biopsję miałam 2 dni przed Wigilią... na szczęście ten świąteczny czas, rodzinny nastrój, pozwoliły mi trochę zapomnieć.... niestety czarne myśli często powracały. Chyba nikt nie ma recepty na czekanie, korzystaj w pełni z tego świątecznego nastroju i baw się dobrze:-)... co ma być, to będzie, cokolwiek by to nie było dasz sobie radę, tak jak my wszyscy:-)

Spokoju i radości Ci życzę :-)

Tomek

22.12.2013 11:35

Odpowiedz

Może to nie jest ziarnica? Po co się zamartwiasz przed upewnieniem się..., chociaż na twoim miejscu sam bym się podobnie zamartwiał i gryzł szukając jakiegoś ratunku. Jestem akurat już zdrowy, więc mam to za sobą. Co mógłbym w takim wypadku sam zrobić? Poszukać ciepła oczu bliskiej osoby. Pomyśleć o rzeczach przyjemnych i nieprzyjemnych. Spróbować normalnie, zwyczajnie przeźyć dzień rozmyślając o życiu. Wyłączyć rozpraszający telewizor. Chyba tyle bym spróbował. A czy to by pomogło...może poczucie humoru. Może wyjazd krótki?

honorata

22.12.2013 12:22

Odpowiedz

dziekuje za dodanie otuchy

honorata

22.12.2013 12:23

Odpowiedz

jak będę miała wynik napiszę dziękuję wszystkim za miłe słowa

tilia

22.12.2013 22:49

Odpowiedz

O 13:23, dnia 2013-12-22 Honorata napisał(-a):

jak będę miała wynik napiszę dziękuję wszystkim za miłe słowa

Czekanie jest ciezkie. Ale poki nie masz wyniku nie zamartwiaj sie. To moze byc cos zupelnie innego niz myslisz. Nie ma co gdybać.

Trzymaj sie i skup na Swietach, rodzinie, zaplanuj sylwestra.