Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

końcowy wynik PET-a ?

Autor: sylvek1986 • 13.12.2013 20:04 • 9 odpowiedzi

sylvek1986

13.12.2013 20:04

Odpowiedz
Witam, mam dość nietypowe wnioski w wyniku, z lekarzem widzę się w poniedziałek, ktoś może miał coś podobnego?
"Najprawdopodobniej całkowita odpowiedź metaboliczna. Konglomerat węzłów chłonnych w śródpiersiu przednim oraz drobne ognisko w kręgu Th12 do kontroli PET za 2-3 miesiące"

i wyżej coś napisane, że węzły w śródpiersiu częsciowo zwapniałe. Jestem po ABVD+ radio. Po rozmowie tel. z lekarzem usłyszałem, że mam się cieszyć :-) Ktoś może miał coś podobnego mówie o słowie "najprawdopodobniej" ?

ygonx

13.12.2013 22:01

Odpowiedz

O 21:04, dnia 2013-12-13 sylvek1986 napisał(-a):

Witam, mam dość nietypowe wnioski w wyniku, z lekarzem widzę się w poniedziałek, ktoś może miał coś podobnego?

"Najprawdopodobniej całkowita odpowiedź metaboliczna. Konglomerat węzłów chłonnych w śródpiersiu przednim oraz drobne ognisko w kręgu Th12 do kontroli PET za 2-3 miesiące"

i wyżej coś napisane, że węzły w śródpiersiu częsciowo zwapniałe. Jestem po ABVD+ radio. Po rozmowie tel. z lekarzem usłyszałem, że mam się cieszyć :-) Ktoś może miał coś podobnego mówie o słowie "najprawdopodobniej" ?

Wszystko jasno napisane, coś im tam zaświeciło, pewnie jakieś zapalenie i stad te "najprawdopodobniej". A nie pobolewa cie kręgosłup?

Lena

13.12.2013 22:24

Odpowiedz

Sylvek a jakie suvy? To jest najważniejsze, bo węzły maja prawo być, ale nieaktywne, resztkowe.

Miałeś wcześniej zajęte kręgi?

sylvek

14.12.2013 04:20

Odpowiedz
Kręgosłup raczej mnie nie boli, chyba ze zmiana pogody to czuje to w miejscu pobrania szpiku, wiem ze bedzie padac przed tvn-em :)
Suvy sa chyba ok, wszystkie nizsze niz ten wątrobowy. Nie wiem czy to ma znaczenie ale podczas peta bylem lekko przeziebiony

Aga71

14.12.2013 09:47

Odpowiedz

O 05:20, dnia 2013-12-14 sylvek napisał(-a):

Kręgosłup raczej mnie nie boli, chyba ze zmiana pogody to czuje to w miejscu pobrania szpiku, wiem ze bedzie padac przed tvn-em :)

Suvy sa chyba ok, wszystkie nizsze niz ten wątrobowy. Nie wiem czy to ma znaczenie ale podczas peta bylem lekko przeziebiony

to ma znaczenie:-) nie martw się wszystko jest ok

Oysyo

14.12.2013 15:08

Odpowiedz
Widzę, że każdy ma różną wiedzę na temat wyników PETa...
w co wierzyć? chyba najważniejsze są wnioski ale sama już nie wiem...Czy SUV do pewnych wysokości w ogóle jest dopuszczalny, jeśli tak to jaki, ewentualnie z czego może wynikać jego istnienie (wykluczając chorobę)...? Już było wiele takich tematów na tym forum ale zawsze były podawane różne informacje...myślę, że spokojnie poczekaj na wizytę poniedziałkową....

Lena

15.12.2013 12:31

Odpowiedz

O 16:08, dnia 2013-12-14 Oysyo napisał(-a):

Widzę, że każdy ma różną wiedzę na temat wyników PETa...

w co wierzyć? chyba najważniejsze są wnioski ale sama już nie wiem...Czy SUV do pewnych wysokości w ogóle jest dopuszczalny, jeśli tak to jaki, ewentualnie z czego może wynikać jego istnienie (wykluczając chorobę)...? Już było wiele takich tematów na tym forum ale zawsze były podawane różne informacje...myślę, że spokojnie poczekaj na wizytę poniedziałkową....

Suvy na poziomie MBPS są idealne, ewentualnie do poziomu wątroby. Powyżej suv wątroby zmiana jest podejrzana.

Oysyo

16.12.2013 12:46

Odpowiedz

Już jesteś po wizycie? Potwierdził CR?

Oysyo

03.01.2014 12:42

Odpowiedz

O 13:46, dnia 2013-12-16 Oysyo napisał(-a):

Sylvek daj koniecznie znać, co ciekawego powiedział lekarz?

sylvek1989

06.01.2014 03:25

Odpowiedz

Hej, przepraszam was jakos sie od tego wszystkiego na jakis czas odciolem. Lekarz powiedzial ze jest bardzo dobrze aczkokwiek nie chchciak by tego slowa "Najprawdopodobniej" zgodnie z zaleceniem w lutym powtarzam peta i mam juz nadzieje ze będzie calkowita odpowiedz i koniec.