Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

pomożecie ?

Autor: izum90 • 28.11.2013 14:54 • 22 odpowiedzi

Lena

03.12.2013 07:33

Odpowiedz

wiesz co za bardzo nie wiem bo ja w ogole jestem z tych osób co za wiele wolą nie wiedzieć :) po prostu lepiej mi się tak funkcjonuje :)ale wiem ze największy pakiet wezłow w śródpiersiu oczywiście jakieś 50mmx34mmx50mm i tu suv było ok 10 , oprócz tego jeszcze pare innych ... w badaniu pet była tez wzmianka o kościach i szpiku ze wzmożony metabolizm zacieki na kościach ale opis nie jednoznaczny tyle wiem.....

W Polsce to chyba lepiej się interesować bo wiesz jaka jest służba zdrowia :) Trzeba się znać i wymuszać badania :)

Ja miałam w PET rozlany wzrost metabolizmu w przestrzeniach szpikowych trzonów kręgów, ale w trepanobiopsji było ok. To pewnie promieniujący stan zapalny od zmian w śródpiersiu. Gdybyś miała zajęty szpik czy kości to CS byłoby IV i 8 cykli chemii. Zmiany w kościach najczęściej są ogniskowe, a nie rozlane i ich opis w PET wygląda np. tak "ognisko wzmożonego metabolizmu w kości biodrowej". Niebezpieczne zmiany rozlane są raczej w śledzionie i tego typu narządach. Zmiana 5 x 5 x 3 cm to maleństwo :) Ja miała 8 x 8 x 7, a mamy tu koleżankę z 16 cm guzem w śródpiersiu i też jest ok, więc głowa do góry! 4 cykle szybko zlecą.

izum90

08.12.2013 11:58

Odpowiedz

O 15:54, dnia 2013-11-28 izum90 napisał(-a):

mam pytanie moj histopat to NS I CS II2 A wiecie co zastanawia mnie co znaczy to A ? i ta dwójka obok dwójki rzymskiej mam to rozumiec jako 4 czy jak ?

to ja znowu :) mam pytanie brał moze ktos z was hydroksyzyne podczas leczenia , wyskakuja mi straszne wysypki ostatnio i pani doktor przepisała mi własnie ten lek , choc wyczytałam ze jest to bardziej uspokajacz :O

magda

08.12.2013 14:43

Odpowiedz

O 12:58, dnia 2013-12-08 Izum90 napisał(-a):

O 15:54, dnia 2013-11-28 izum90 napisał(-a):

mam pytanie moj histopat to NS I CS II2 A wiecie co zastanawia mnie co znaczy to A ? i ta dwójka obok dwójki rzymskiej mam to rozumiec jako 4 czy jak ?

to ja znowu :) mam pytanie brał moze ktos z was hydroksyzyne podczas leczenia , wyskakuja mi straszne wysypki ostatnio i pani doktor przepisała mi własnie ten lek , choc wyczytałam ze jest to bardziej uspokajacz :O

Hej ja brałam bardzo uspokajał podczas gdy pod koniec leczenia już ps ycha siadala także dla mnie był rewelacja!może właśnie pani doktor ci go przepisała bo stwierdziła że ta wysypka jest na tle nerwowym.

Pozdrawiam :-D