Martinus
02.11.2013 12:45
czy miał ktoś z Was wycinany cały węzeł z pachy do badania hist-pat? jak to wyglądało? mam mieć operacyjnie pod narkozą? czy ręka wraca szybko do sprawności?
z góry dzięki za odpowiedzi
pozdrawiam
Autor: Martinus • 02.11.2013 12:45 • 3 odpowiedzi
Martinus
02.11.2013 12:45
Lena
02.11.2013 13:00
O 13:45, dnia 2013-11-02 Martinus napisał(-a):
Witam. Nie wiem czy podobny wątek istnieje, ale nie natrafiłem na taki. Jeśli przeoczyłem to z góry przepraszam za zaśmiecanie.
czy miał ktoś z Was wycinany cały węzeł z pachy do badania hist-pat? jak to wyglądało? mam mieć operacyjnie pod narkozą? czy ręka wraca szybko do sprawności?
pozdrawiam
Pobranie w znieczuleniu miejscowym lub ogólnym, ale takim dożylnym, na chwilę. Wychodzisz do domu po paru godzinach. trochę boli, max tydzień, ale na sprawność ręki nie ma to wielkiego wpływu tzn. siłownia czy dźwiganie siatek odpada, z miesiąc musisz się pooszczedzać.
Martinus
02.11.2013 13:39
O 14:00, dnia 2013-11-02 Lena napisał(-a):
O 13:45, dnia 2013-11-02 Martinus napisał(-a):
Witam. Nie wiem czy podobny wątek istnieje, ale nie natrafiłem na taki. Jeśli przeoczyłem to z góry przepraszam za zaśmiecanie.
pozdrawiam
Pobranie w znieczuleniu miejscowym lub ogólnym, ale takim dożylnym, na chwilę. Wychodzisz do domu po paru godzinach. trochę boli, max tydzień, ale na sprawność ręki nie ma to wielkiego wpływu tzn. siłownia czy dźwiganie siatek odpada, z miesiąc musisz się pooszczedzać.
Właściwie jest to zastanawiające co piszesz bo mi lekarz mówił, że będę 3 dni na oddziale, zabieg pod pełną narkozą bo pachy nie można znieczulić, gdyż ma za wiele nerwów. potem dwa tygodnie czekania na zdjęcie szwów. Sam się zdziwiłem, że trzeba leżeć w szpitalu na coś takiego
frubelek
02.11.2013 18:46
Witaj
Ja miałam pobranego węzła z pachy w znieczuleniu miejscowym.
Dodam tylko,że zabieg miałam robiony prywatnie, po ok. pół godziny po zabiegu poszłam do domu. Jakieś 2 tygodnie miałam oszczędzać rękę- dziś po ponad roku robię nią wszystko bez ograniczeń.