Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Nawrót ?!

Autor: Mateusz • 04.10.2013 20:12 • 2 odpowiedzi

Mateusz

04.10.2013 20:12

Odpowiedz
Witam,
Jestem po półtorarocznej walce z chorobą, po badaniu PET stwierdzono remisje, lecz po 5 miesiącach wyczułem powiększony węzeł na szyi (dosyć spory) obawiam się czy to czasem wszystko nie zacznie się od nowa czy po tak krótkiej remisji jest to możliwe aby choroba wróciła ? Byłem na USG lecz bez nakłucia moja Pani doktor powiedziałam że nic nie można stwierdzić, tym samym też w poniedziałek 7.10.2013 najprawdopodobniej odbędzie się ten mini zabieg.

ada26

05.10.2013 13:54

Odpowiedz

O 22:12, dnia 2013-10-04 Mateusz napisał(-a):

Witam,

Jestem po półtorarocznej walce z chorobą, po badaniu PET stwierdzono remisje, lecz po 5 miesiącach wyczułem powiększony węzeł na szyi (dosyć spory) obawiam się czy to czasem wszystko nie zacznie się od nowa czy po tak krótkiej remisji jest to możliwe aby choroba wróciła ? Byłem na USG lecz bez nakłucia moja Pani doktor powiedziałam że nic nie można stwierdzić, tym samym też w poniedziałek 7.10.2013 najprawdopodobniej odbędzie się ten mini zabieg.

Hej może to jakaś infekcja...

ja mam dwa obok siebie

jestem pięć miesiący po leczeniu i wyszły mi dwa obok siebie też się martwiłam ale okazały się odczynowe

także głowa do góry napewno wszystko jest ok ale dobrze że robisz badanie w tym kierunku bo ja to jak powiedziałam swojej doktor że wyskoczyły to mi powiedziała żebym się nie przejmowała takimi drobiazgami...na szczescię pet pokazał że jest ok zresztą usg też to pokazało ;-)

Pozdrawiam.

Tilia

05.10.2013 16:10

Odpowiedz

O 22:12, dnia 2013-10-04 Mateusz napisał(-a):

Witam,

Ja miałam ziarnicę a samo 'nakłucie' nic nie wykazało. Dopiero wycięcie węzła dało jednoznaczną odpowiedź. Na zachodzie już nie robią biopsji igłowych w przypadku ZZ właśnie z powodu wielu błędnie negatywnych wyników.