Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Calcium Pantothenicum

Autor: Asia • 27.09.2013 08:17 • 3 odpowiedzi

Asia

27.09.2013 08:17

Odpowiedz

Calcium Pantothenicum na porost włosów. Czy ktoś to łykał? Efekty podobno są, ale czy w remisji możemy brać taki lek?

Tomaszek

27.09.2013 11:24

Odpowiedz

O 10:17, dnia 2013-09-27 Asia napisał(-a):

Calcium Pantothenicum na porost włosów. Czy ktoś to łykał? Efekty podobno są, ale czy w remisji możemy brać taki lek?

Polecam Biotebal - witamina H (biotyna) ale w dawce 5mg (bez recepty), miałem na niego pozwolenie od pani onkolog.

Niedobór biotyny powoduje : wypadanie włosów, zaburzenia wzrostu paznokci i włosów, nadmierną łamliwość paznokci i włosów, zmiany skórne zlokalizowane wokół oczu , ust , nosa, zapalenia spojówek, zaburzenia metabolizmu tłuszczów, zmęczenie, parestezje.

Asia

27.09.2013 13:28

Odpowiedz

O 13:24, dnia 2013-09-27 Tomaszek napisał(-a):

O 10:17, dnia 2013-09-27 Asia napisał(-a):

Polecam Biotebal - witamina H (biotyna) ale w dawce 5mg (bez recepty), miałem na niego pozwolenie od pani onkolog.

Niedobór biotyny powoduje : wypadanie włosów, zaburzenia wzrostu paznokci i włosów, nadmierną łamliwość paznokci i włosów, zmiany skórne zlokalizowane wokół oczu , ust , nosa, zapalenia spojówek, zaburzenia metabolizmu tłuszczów, zmęczenie, parestezje.

Dzięki! Zależy mi na przyspieszeniu porostu. Włoski są grube, gęste, ale krótkie i fatalnie się w tym czuję :( Czy zaobserwowałeś szybszy wzrost?

tomaszek

27.09.2013 14:25

Odpowiedz

Dzięki! Zależy mi na przyspieszeniu porostu. Włoski są grube, gęste, ale krótkie i fatalnie się w tym czuję :( Czy zaobserwowałeś szybszy wzrost?

Brałem to z powodu "męskiego łysienia":), te suplementy działaja po 4-5 tyg przyjmowania. Faktycznie jest szybszy wzrost , i więcej nowych wyłazi, gęstnieją .U mnie natura jest silniejsza i się z tym pogodziłem i zaprzestałem brania bo wygląda na to ,że bym musiał non stop to przyjmować, ale faktycznie w twoim przypadku efekty mogą być.