Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Pieczenie w przelyky

Autor: Rafciuu23 • 15.09.2013 13:00 • 5 odpowiedzi

Rafciuu23

15.09.2013 13:00

Odpowiedz

Witam. Dwa lata temu skonczylem leczenie. Mialem chemioterapie i radioterapier. Ostanio mam dziwne objawy, poniewaz w nocy czesto piecze mnnie przelyk i czuje jak bym mial kluche w gardle... ale tylko w nocy. W dzien mi sie to nie zdarzylo. Teraz w srode mam kontrolny tomograf. Co to moze byc?? jakies skutki uboczne po leczeniu ? Ciezej wtedy mi sie oddycha

Janek

15.09.2013 13:56

Odpowiedz

O 15:00, dnia 2013-09-15 Rafciuu23 napisał(-a):

Witam. Dwa lata temu skonczylem leczenie. Mialem chemioterapie i radioterapier. Ostanio mam dziwne objawy, poniewaz w nocy czesto piecze mnnie przelyk i czuje jak bym mial kluche w gardle... ale tylko w nocy. W dzien mi sie to nie zdarzylo. Teraz w srode mam kontrolny tomograf. Co to moze byc?? jakies skutki uboczne po leczeniu ? Ciezej wtedy mi sie oddycha

Wygląda mi to na refluks żołądka, pozdrawiam

Asowa

15.09.2013 15:49

Odpowiedz

Wygląda mi to na refluks żołądka, pozdrawiam

Też tak uważam, polecam wizytę u gastrologa i gastroskopię;)

tomaszek

15.09.2013 15:52

Odpowiedz

O 15:00, dnia 2013-09-15 Rafciuu23 napisał(-a):

Kup (są bez recepty ) leki zmniejszające ilość kwasu żołądkowego , śpij na wysokiej poduszce , wieczorem jedzenie lekkostrawne .jesli nie przejdzie po tygodniu , do lekarza rodzinnego , mówisz ,że nie przeszło po lekach dostaniesz skierowanie (może ) do gastrologa.

chlusek

16.09.2013 06:43

Odpowiedz
Mam to samo...
Jak zjem za dużo wieczorem lub zbyt ostro. Wezmę sobie głupie rennii i po sprawie. Kiedyś było częściej teraz coraz rzadziej. Ale na 100% jest to od żołądka.

Rafciuu23

16.09.2013 18:16

Odpowiedz

dzieki za odpowiedz wszystkim :)