Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Czy ktoś miał w PET rozlany wzrost metabolizmu w trzonach kręgów?

Autor: ania • 09.08.2013 09:24 • 4 odpowiedzi

ania

09.08.2013 09:24

Odpowiedz
Przy czym trepanobiopsja ok, czysto.
Lekarz początkowo sklasyfikował II - bo zajęta szyja i śródpiersie, dobre samopoczucie, waga itd. A teraz nie wie czy to nie będzie IV stopień, bo kości mogą być zajęte. Z drugiej strony twierdzi, że kości są zajęte najczęściej ogniskowo czyli w opisie "ognisko w kości...". ???

CzarnaMamba

09.08.2013 11:06

Odpowiedz

Lekarz początkowo sklasyfikował II - bo zajęta szyja i śródpiersie, dobre samopoczucie, waga itd. A teraz nie wie czy to nie będzie IV stopień, bo kości mogą być zajęte. Z drugiej strony twierdzi, że kości są zajęte najczęściej ogniskowo czyli w opisie "ognisko w kości...". ???

Ja tak mialam Aniu i mialam III/IV stopien(8 Abvd).. obecnie 2 lata w Remisji:)Pozdrawiam..,

ania

09.08.2013 11:38

Odpowiedz

O 13:06, dnia 2013-08-09 CzarnaMamba napisał(-a):

Ja tak mialam Aniu i mialam III/IV stopien(8 Abvd).. obecnie 2 lata w Remisji:)Pozdrawiam..,

A co miałaś zajęte? Miałaś PET po 2 cyklu i jak wyniki?

ania

09.08.2013 11:44

Odpowiedz

O 13:38, dnia 2013-08-09 ania napisał(-a):

O 13:06, dnia 2013-08-09 CzarnaMamba napisał(-a):

A co miałaś zajęte? Miałaś PET po 2 cyklu i jak wyniki?

Ale czy miałaś w opisie PET stwierdzenie "ROZLANY". Bo lekarz twierdzi, że musi być ogniskowy, po 2 cyklu PET już był u mnie czysty. Dlatego jak stwierdził "nigdy się nie dowiemy czy był zajęty czy nie". :) Super prawda? W tomografii w ogóle nic nie pokazywało. Zajęte miałam tylko śródpiersie i szyję, więc podobno też dziwne, aby doszło do kości. Najczęściej choroba musi być bardziej zaawansowana.

CzarnaMamba

09.08.2013 12:49

Odpowiedz

Ale czy miałaś w opisie PET stwierdzenie "ROZLANY". Bo lekarz twierdzi, że musi być ogniskowy, po 2 cyklu PET już był u mnie czysty. Dlatego jak stwierdził "nigdy się nie dowiemy czy był zajęty czy nie". :) Super prawda? W tomografii w ogóle nic nie pokazywało. Zajęte miałam tylko śródpiersie i szyję, więc podobno też dziwne, aby doszło do kości. Najczęściej choroba musi być bardziej zaawansowana.

Przed 1 chemia mialam tomograf ( nie bylo nic napisane o kosciach w kregoslupie) dopiero po 2cyklu mialam Pet-a i bylo napisane"Calkowita Remisja Metaboliczna" z tym ze tez nie wiadomo czy wczeniej mialam zajete kregi czy nie ;)dlatego napisali III/IVB stopien.

We wniosku mam napisane :Obraz sugeruje zajecie tych kregow w stanie remisji metabolicznej.. ale "rozlany"nie mam tego. :)...