Shearer
27.08.2013 15:12
Napisałem e-mail do swojego lekarza i czekam na odp. a jutro idę do lekarza internisty z wynikami, pewnie pokieruję mnie na jakąś tomografię
Autor: shearer • 07.08.2013 13:17 • 32 odpowiedzi
Shearer
27.08.2013 15:12
Napisałem e-mail do swojego lekarza i czekam na odp. a jutro idę do lekarza internisty z wynikami, pewnie pokieruję mnie na jakąś tomografię
Rodzynka
27.08.2013 19:26
O 17:12, dnia 2013-08-27 Shearer napisał(-a):
Trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego. Może to jakieś echa po chemioterapii. Daj znać, co zaleci internista.
shearer
27.08.2013 19:40
O 21:26, dnia 2013-08-27 Rodzynka napisał(-a):
Trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego. Może to jakieś echa po chemioterapii. Daj znać, co zaleci internista.
Jeszcze mam pytanie aporop badania pet. Jest ono robione od podstawy czaszki do kolan, wiec czy przy ewentualnych zmianach nowotworowych w wątrobie wyszlo by cos na takim badaniu ?
Asowa
27.08.2013 19:48
Jeszcze mam pytanie aporop badania pet. Jest ono robione od podstawy czaszki do kolan, wiec czy przy ewentualnych zmianach nowotworowych w wątrobie wyszlo by cos na takim badaniu ?
Gdyby były niepokojące zmiany na PECie by wyszły.
Mi świeciły migdało, kazało się, że był stan zapalny wymagający leczenia.
Na kontrolnym tk wyszła mi torbiel na wątrobie i kilka innych zmian, które wymagają badań kontrolnych co jakiś czas.
U ciebie mogło dojść do uszkodzenia wątroby w czasie chemii.
Być może zostaniesz wysłany do gastrologa.
Napisz koniecznie jak będziesz po wizycie u internisty albo jak będziesz cokolwiek wiedział.
Nessa
28.08.2013 16:52
O 21:40, dnia 2013-08-27 Shearer napisał(-a):
O 21:26, dnia 2013-08-27 Rodzynka napisał(-a):
na pewno by wyszło, u mnie doszli do świecącego jajnika ;)
shearer
04.09.2013 11:59
Tilia
04.09.2013 12:10
O 13:59, dnia 2013-09-04 Shearer napisał(-a):
Witam wszystkich, mam kolejne wyniki badań wątrobowych
ALT - 190
AST - 303
Także trochę się zmniejszyło, miałem robioną TK z kotrastem i wszystko wyszło super, nawet węzły się trochę zmniejszyły jeszcze ... ;)
Co do wątroby lekarz zasugerował abym trochę przystopował z rock and roll'em ... ;) czyli przez najbliższy miesiąć zero alkoholu.
Reszta badań wątrobowych wirusowe itp w normie, także prawdopodobnie jest to toksyczne uszkodzenie wątroby. Lekarz powiedział że niestety ale chemia nie pozostaję obojętna dla niektórych narządów i takie rzeczy mogą się zdarzać. Dziękuję za wsparcie i pozdrawiam wszystkich ;)
Dobrze, że to nic nowego. Niestety chemia daje popalić, naświetlania również. Mamy upragnioną remisję ale trochę się sypiemy ;) Zdrówka życzę.
Rodzynka
05.09.2013 09:39
Uf, dobre wieści :) Tzn. że to nic poważnego i że parametry wracają do normy :)
shearer
13.09.2013 08:06
Biorę już ponad tydzień hepatil i wątroba już prawie mnie nie boli, a jak zaboli to lekko i sporadycznie, natomiast nadal mam uczucie drgania, trzęsienia jej jak zrobi się chłodniej i gdzieś usiądę na chwile, dziwne uczucie... Pozdrawiam ! :)
rosjja21
13.09.2013 20:45
O 10:06, dnia 2013-09-13 Shearer napisał(-a):
Biorę już ponad tydzień hepatil i wątroba już prawie mnie nie boli, a jak zaboli to lekko i sporadycznie, natomiast nadal mam uczucie drgania, trzęsienia jej jak zrobi się chłodniej i gdzieś usiądę na chwile, dziwne uczucie... Pozdrawiam ! :)
Witam
Ja tez miałam te wszystkie dolegliwości, dla świetego spokoju zrobiłam badania i usg, wszystko ok. Przeszło po hepatilu ewentualnie essentiale forte, kazali mi brać co najamniej 2 mies, biore jak mi się przypomni i jest juz w miarę ok :)
shearer
27.09.2013 12:31
Asowa
27.09.2013 15:55
O 14:31, dnia 2013-09-27 Shearer napisał(-a):
Witam.
Wątroba już mnie w ogóle nie boli, czasami tylko sobie trochę populsuje ale ogólnie jest ok. Natomiast teraz przyplątał się problem z nogami, mam takie jakby chwilowe delikatne skurcze, bolą mnie trochę stopy i czasami mam przykurcze przy palcach u stóp, bardziej w lewej nodze. Pozdrawiam !
To klasyczne objawy braku magnezu.Polecam magnezin, tani i skuteczny;)
shearer
30.10.2013 09:39
Magnez pomógł, skurcze zdecydowanie się zmniejszyły. Za to teraz pobolewa mnie za uszami, szczególnie za lewym uchem, mam uczucie nabrzmienia tamtych okolic i tak jakbym miał lekko przytkane uszy. Pozdrawiam !