Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

usuwanie migdałów

Autor: rosjja21 • 11.06.2013 18:05 • 0 odpowiedzi

rosjja21

11.06.2013 18:05

Odpowiedz
Witam
Mam pytanie czy ktoś miał usuwane migdały po leczeniu. Ja juz sama nie wiem co robić mam jestem w sumie juz ponad rok w remisji, w październiku 2012 skonczyłam radio i na ostatnim pecie po radioterapii swieciły mi dosyc mocno na suv 10,8 migdały, w opisie najpewniej zapalne. Wcześniej mój lekarz nei zwrócił na to uwagi a na ostatniej wizycie lepiej się przyjrzał tenu wynikowi i stwierdził, ze należy te migdały usunąć i przebadać. Tylko w czasie choroby bo 4 abvd nie miałam remisji a migdały nie świeciły, dopiero po całej chemii była całkowita remisja i migdały tez nie świecily dopiero na 3 pecie juz 3 mies po radio one się pojawiły a dodam, ze byl to styczeń. Moje pytanie czy usuwać te migdały i dmuchać na zimne czy to olać, bo powiem szczerze, ze mam dość takich atrakcji to też nie jest zabieg przyjemny, musze iść na l4 na 2tyg a dopiero wrócilam do pracy. Laryngolog jeden mówi usuwać drugi niekoniecznie, czy któs wie czy takie migdały nie usunięte mogą być jakimś czynnikiem aktywującym nawrót choroby-pewno pytanie na które nikt nie zna odpowiedzi:)
dzieki za odp na mój dość obszerny opis . Pozdrawiam wszystkich serdecznie!!