Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

zakrzepica

Autor: ania42 • 01.06.2013 14:48 • 4 odpowiedzi

ania42

01.06.2013 14:48

Odpowiedz

Witam wszystkich bardzo serdecznie.Mam pytanie na temat zakrzepicy,dostałam przy 11 chemii.Dziś jestem 1,5m-ca po codziennie dostaję zastrzyk,ale cały czas dokuczają mi obydwie ręce.Czy jest ktoś kto ma lub miał to samo?Jak długo trwa leczenie.Lekarze mówią,że od 3-6m-cy.Pozdrawiam wszystkich.Ania

INES

01.06.2013 19:20

Odpowiedz

Miałam dokładnie to samo. Przy ABVD. Dostałam Fragmin po uprzednim zbadaniu USG. Po kilku zastrzykach rozeszło się bez większych komplikacji.

ania42

02.06.2013 06:11

Odpowiedz

O 21:20, dnia 2013-06-01 INES napisał(-a):

Miałam dokładnie to samo. Przy ABVD. Dostałam Fragmin po uprzednim zbadaniu USG. Po kilku zastrzykach rozeszło się bez większych komplikacji.

Oj to chyba jestem w gorszej sytuacji,bo ja biorę zastrzyki od 19-04 i cały czas mam problem.Pozdrawiam.Ania

Karina

04.06.2013 08:28

Odpowiedz
A ja bylam w gorszej sytuacji. Po 10-tej chemii mialam zator w prawej rece. Mialam codziennie zastrzyki Clexane. Po trzech miesiacach mialam skan, zator nadal byl. To samo po szesciu miesiacach. Po tych szesciu miesiacech kazali mi odstawic zastrzyki i mialam badania krwi specjalistyczne, dlaczego zator sie nie rozchodzi. Okazalo sie ze mam zespol antyfosfolipidowy. W mojej krwi wytworzyly sie przeciwciala, ktore sprawiaja, ze moja krew jest bardziej lepka, gesta i podatna na zatory, zakrzepy itd. Wyleczyc tego nie mozna, a jedynie podawac leki na rozrzedzenie krwi.
Pozdrawiam :)

INES

04.06.2013 09:37

Odpowiedz

Właśnie dlatego od razu po akcji z zakrzepicą, zaproponowano mi port. Od tamtej pory każdy wlew był jak spacerek po plaży na lekkim morfinkowym haju ;)