Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Radioterapia jak u Was to wyglądało?

Autor: Lena • 22.05.2013 10:01 • 2 odpowiedzi

Lena

22.05.2013 10:01

Odpowiedz
Za tydzień ma stawić się na radioterapię. Po 6 cyklach ABVD mam małą na 18 mm masę resztkową w śródpiersiu.
Ile mieliście naświetlań? 3 czy 4 tygodnie?
Czy faktycznie nie wolno dekoltu myć przez około miesiąc???? Jak wyglądają kropki? Jak się czuliście?

rodzynka

22.05.2013 14:40

Odpowiedz
Ile można pisać o tym samym. Lena, na pasku z lewej strony masz napisane tematy poruszane na forum,a wśród nich dział liczący kilkadziesiąt, o ile nie kilkaset wątków na temat radioterapii. Proszę - oto on http://ziarnica.pl/index.php?tekst=forum&idforum=3

Miłej lektury :)

Ziarenko

24.05.2013 11:10

Odpowiedz

O 12:01, dnia 2013-05-22 Lena napisał(-a):

Za tydzień ma stawić się na radioterapię. Po 6 cyklach ABVD mam małą na 18 mm masę resztkową w śródpiersiu.

Ile mieliście naświetlań? 3 czy 4 tygodnie?

Czy faktycznie nie wolno dekoltu myć przez około miesiąc???? Jak wyglądają kropki? Jak się czuliście?

Witaj,

Ja faktycznie nie myłam woda, ani niczym nie smarowałam miejsca naswietlania (dekold i plecy). Po naswietlaniach smarowalam specjalnym kremem dla osob po naswietlaniach, poleconym przez moja pania doktor. Kropki zwykle wygladaja jak namalowane dlugopisem (sa niebieskiego koloru). Jednak ja kupilam brazowy tusz do tatoo i namowilam doktora, ktory mi to robil aby zrobil moim, dzieki temu moje kropki wygladaja jak pieprzyki, ale i tak ja wiem ktore to sa te :)! Dla mnie najgorsze bylo lekkie popalenie przelyku, ciezko mi sie przelykao i bolalo wiec lepiej stosowac w tym czasie miekka diete. W sumie nie jest tak strasznie i da sie to zniesc. Życzę powodzenia :)!