Lena
30.04.2013 07:05
Jak długo schodzi z nas woda i opuchlizna rąk? Rano nie mogę zgiąć palców :(
Autor: Lena • 30.04.2013 07:05 • 3 odpowiedzi
Lena
30.04.2013 07:05
Ewa
30.04.2013 08:28
O 09:05, dnia 2013-04-30 Lena napisał(-a):
2 tygodnie temu skończyłam leczenie, czuję się wciąż opuchnięta i w nocy bardzo się pocę - zwłaszcza woda na dekolcie. Czy ktoś z Was też tak miał?
Jak długo schodzi z nas woda i opuchlizna rąk? Rano nie mogę zgiąć palców :(
Nocne poty po zakonczeniu leczenia ,( a takze uderzenia goraca) moga byc zwiazane z niskim poziomem hormonow kobiecych jaki ma wiekszosc kobiet po leczeniu.
Jak jajniki dojda do siebie,poziom hormonow pojdzie w gore, miesiaczka wroci, to i poty znikna. Ja tak mialam.
Opuchlizna to chyba jest bardziej indywidualna sprawa, bo ja tej przyjemnosci nie doswiadczylam. Generalnie moge powiedzic, ze bedac 9 miesiecy po zakonczeniu ABVD nie mam zadnych skutkow ubocznych (dokladniej: jeszcze nie wiem, ze je mam).
Lena
30.04.2013 08:38
Ewa
30.04.2013 09:35
O 10:38, dnia 2013-04-30 Lena napisał(-a):
Ewo, ja przed leczeniem brałam 17 lat tabletki antykoncepcyjne, przed chemią przestałam, okres mi zanikł, więc to możliwe.
U mnie z efektami po chemii to ta opuchlizna i jakby mniejsza pojemność płuc, bo przy głębszym wdechu zaczynam kaszleć. Zawsze miałam boską kondycję, ćwiczyłam jogę, długie wdechy i wydechy, więc teraz cierpię, ale ostatnie abvd było 14 dni temu....
Zazdroszczę, że jesteś już 9 miesięcy po. Włoski już pewnie długaśne :)
Ja nie wylysialam podczas leczenia, tylko linialam stopniowo. Peruke zaczelam nosic po 10 wlewie( na 12). Ale proces wypadania wlosow trwal jeszcze 3 miesiace po leczeniu. Na glowie mialam totalny chaos. Jakby piorun strzelil w miotle. Wlosy dlugie, te co nie wypadly, sterczace we wszystkich kierunkach, nowe krotkie, koszmar.
Przed leczeniem mialam wlosy jak jedwab, proste, jasny blond, mnostwo, ale cieniutkie jak u dziecka. Teraz mam futro jak baran! Geste, mocne i krecone! Chyba bardziej siwe, ale jeszcze trudno stwierdzic bo 6 m-cy po leczeniu zrobilam sobie pasemka na okolicznosc zdjecia peruki. Szczerza mowiac, wole siebie w nowych wlosach. Maja juz 6-8 cm. Ladniejsze wlosy (zobaczymy na jak dlugo)- to chyba jedyna zaleta tej g... terapii.