Lena
22.04.2013 08:57
Troszkę martwi mnie suchy kaszel przy głębszym wdechu. Miałam go całą chemię i teraz po również. Czyżby to zwłókienie płuc??? Czy też tak mieliście i kiedy przeszło? Lekarz zalecił syrop, ale nic nie pomogło. PET za miesiąc.
Autor: Lena • 22.04.2013 08:57 • 3 odpowiedzi
Lena
22.04.2013 08:57
Troszkę martwi mnie suchy kaszel przy głębszym wdechu. Miałam go całą chemię i teraz po również. Czyżby to zwłókienie płuc??? Czy też tak mieliście i kiedy przeszło? Lekarz zalecił syrop, ale nic nie pomogło. PET za miesiąc.
Gizmo
22.04.2013 09:53
U mnie też tak było, przeszło samo po jakimś m-cu. Potemi miałam radio i po naświetlaniach 2 lata spokoju, a teraz od 8 mcy mam masakryczny kaszel. Miałam robione testy alergiczne - nic nie wyszło, miałam spirometrie - płuca całkowicie wydolne, miałam w zeszłym tygodniu tomograf klatki piersiowej i brzucha z miednicą - czyściuteńko (żadnych pozostałości, żadnych widocznych zwłóknień). Nikt nic nie wie, jestem już tym zmęczona, choć pocieszające jest to, że to zaden nawrót.
Janek
22.04.2013 10:07
O 10:57, dnia 2013-04-22 Lena napisał(-a):
Ja tak miałem, trwało ze 2 m-ce a PET pokazał pod opłucnowy pęcherz rozedmowy, teraz tego nie odczuwam, to wyglądało tak jakby płuca były za małe i po nabraniu powietrza następował kaszel, pozdrawiam
Lena
22.04.2013 10:47
Mnie jakoś tak po nabraniu powietrza jakby łaskocze w klatce i od razu musze zakaszleć. Mam nadzieję, że to nie odma:( Czy coś na to braliście np. syrop?