Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

wezly pachwinowe

Autor: Ellish • 15.04.2013 10:10 • 3 odpowiedzi

Ellish

15.04.2013 10:10

Odpowiedz
Witam,

Przeczytalam cale forum, wszystko o chorobie. Bardzo, ale to bardzo przydatna stronka.

Mam problem, ostatnio powiekszyly mi sie wezly pachwinowe.
Nie panikuje,jeszcze nie, ale chcialabym sie dowiedziec od Was,od specjalistow, czy wezly pachwinowe to tez moze byc ziarnica.
Bo jak czytam, to prawie zawsze sa to wezly szyjne, pachowe itp.
Ale bardzo rzadko pachwinowe.

Mnie sie pojawily tam dwa guzki, sa ruchowe, nie sa zbite ze soba. Same wezly nie bola, ale czasami czuje dyskomfort w pachwinie. Sa one tylko po jednej stronie.Najpierw pojawil sie jeden po 2 tyg drugi. Nie powiekszaja sie. Golym okiem nie widac, ale jednak zastanawiam sie czy to moze byc cos groznego.

Pozdrawiam i dziekuje z gory za odpowiedz.

smutna73

17.04.2013 20:54

Odpowiedz

Radze sie udac zaraz z tym problemem do lekarza bo ja mialam podobny problem.Najpierw zauwazylam puchniecie nogi a zaraz potem guzy.Jak sie okazalo mialam nawrot choroby.Nie musi to byc akurat zz ale lepiej dmuchac na zimne.Pozdrawiam

Asowa

18.04.2013 07:13

Odpowiedz

O 22:54, dnia 2013-04-17 smutna73 napisał(-a):

Radze sie udac zaraz z tym problemem do lekarza bo ja mialam podobny problem.Najpierw zauwazylam puchniecie nogi a zaraz potem guzy.Jak sie okazalo mialam nawrot choroby.Nie musi to byc akurat zz ale lepiej dmuchac na zimne.Pozdrawiam

A nie masz jakiegoś stanu zapalenia w okolicach jajnika?

Wybierz się do ginekologa.

Ell

22.04.2013 11:10

Odpowiedz

O 09:13, dnia 2013-04-18 Asowa napisał(-a):

O 22:54, dnia 2013-04-17 smutna73 napisał(-a):

A nie masz jakiegoś stanu zapalenia w okolicach jajnika?

Wybierz się do ginekologa.

nie, jedynie problem z jelitami.

Ginekologicznie wszystko dobrze.