Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Co to moze byc ?

Autor: bordeline • 11.04.2013 22:30 • 0 odpowiedzi

bordeline

11.04.2013 22:30

Odpowiedz
Witam
przepraszam z gory ale mieszkam za granica i nie moge uzywac polskich znakow .
Chcialam sie poradzic Panstwa na temat moich wezlow chlonnych poniewaz bardzo sie martwie.W listopadzie 2012 roku zrobilam sobie USC szyi wyszly mi 3 wezly jeden po lewej stronie szyi 11mm i dwa podzuchwowe po lewej 12mm po prawej 16mm dadam ze rosna mi 3 zeby madrasci na raz z tym ze tylko jedem czasami bardzo mi przeszkadza i boli ten po lewej stronie wyzyna sie juz prawie 2 lata.Po tym w styczniu 2013 zrobilam sobie nastepne USC i badanie ktwi.Wyszlo ze ten wezel co mial 11mm ma teraz 3mm a te dwa 4mm i 5mm to chyba dobrze ze w ciagu dwoch miesiecy sie zmniejszyly bez pomacy lekow.Ale doszedl jeden po prawej stronie szyi 4mm i taki jest z tego co czuje do dzisiaj mamy teraz kwiecien.Najgorsze jest to ze znawu z lutym znalazlam po lewej stronie za uszem okolo5mm wezel i w tedy zaczelam sie znowu macac po szyi i wszedzie i doszukalam sie 2 malych z tylu szyi 3-4mm po prawej stronie i jeden na dole szyi po lewej tez z 3-4mm.Wezly sa twarde niebolesne(moze tylko ze podzuchwowe troszeczke) i nieprzesowalne.Zadnej infekcji ucha mnie mialam raz moze grype zoladkowa.Zastanawiam sie czy moze ten wezel za uchem to nie od zeba ale niestety watpie czasto czuje w tamtej okoliczy ciasno itp i pare rezy klulo mnie delikatnie to ucho.Badanie kwri zrobilam wszystko dobrze OB 8 CPR 0 wyszlo mi ze przechodzilam monoukleoze ale to bylo rok temu i wtey szyja mi spochla bardzo po prawej stronie i to wszystko w ciagu miesiaca wezly zeszly.I nie wiem czy sie martwic czy nie ciagle sie tylko sprawdzam i czytam w necie o chorobach.wszystkie wezly sa mniejsze nic 1cm niby to dobrze ale doszly mi nowe i nice czuje bolu z wynikow krwi wynika ze nie mam zadnej infekcji.Mam jeszcze powtorzyc USC w maju.Czu moglby mi ktos cos doradzic zasugerowac a moze i uspokoic.Bo juz nie wyrabiam ciagle jestem na tabletkach uspokajajacych.Dodam jeszcze za mam 25 lat i innych wezlow pod pachami w pachwinach czy nadobojczykowych sie nie doszukalam pozdrawiam i dziekuje.