Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

bezpieczne odchudzanie!

Autor: CzarnaMamba • 07.04.2013 13:50 • 13 odpowiedzi

CzarnaMamba

07.04.2013 13:50

Odpowiedz

Jestem prawie 2 lata po 8abvd ( przytyłam 15kilo plus doszła niedoczynność tarczycy)teraz cięzko mi to zrzucić i mam pytanie do Was czy można stować lek wspomagający odchuddz."Therm line" babka w aptece mówiła że klientki go bardzo chwalą i jest bezpieczny. Byłam we wtorek na badaniu kontronym PET i zapomniałam się o to zapytać.. 3majcie kciuki i Pozdrawiam.

Janek

07.04.2013 17:05

Odpowiedz

O 15:50, dnia 2013-04-07 CzarnaMamba napisał(-a):

Na temat odchudzania się nie wypowiadam , bo sprawdziłem kilka diet i nic nie pomogło po chemiach zostało 15 kg do przodu, co do Twojego wyniku trzymam kciuki, ale mam cholera problem już od 3 dni swędzi mnie ciało nogi, plecy i głowa no i lampka czerwona się zaświeciła jutro wybieram się po skierowanie na badania, mam nadzieję , że to jakieś uczulenie, pozdrawiam

rodzynka

08.04.2013 07:38

Odpowiedz

O 15:50, dnia 2013-04-07 CzarnaMamba napisał(-a):

Jestem prawie 2 lata po 8abvd ( przytyłam 15kilo plus doszła niedoczynność tarczycy)teraz cięzko mi to zrzucić i mam pytanie do Was czy można stować lek wspomagający odchuddz."Therm line" babka w aptece mówiła że klientki go bardzo chwalą i jest bezpieczny. Byłam we wtorek na badaniu kontronym PET i zapomniałam się o to zapytać.. 3majcie kciuki i Pozdrawiam.

Pewnie można, ale czy nie szkoda Ci kasy? Takie suplementy działają jedynie na zasadzie placebo. Wiem to ze swojego doświadczenia, bo należę do osób wiecznie się odchudzających. Teraz po leczeniu jest mnie więcej o ok. 8 kg i jest masakra. Od 1 stycznia jestem na diecie max 1500 kcal, od początku marca chodzę prawie codziennie na siłownię i w efekcie... przytyłam kolejne 2 kg. Gdyby nie ta dieta i siłownia, to przytyłabym jeszcze więcej. Czarna rozpacz mnie ogarnia w związku z tym. Najbardziej martwi mnie to, że przy potencjalnej wznowie i mojej wadze, to dowalą mi tyle chemii, że pewnie padnę.

Janek, u nas to już zawsze tak będzie, że swędzenie czy jakieś spocenie się w nocy, to już alarm że wznowa. Oczywiście lepiej zbadać. Trzymam kciuki, żeby to był fałszywy alarm! :)

CzarnaMamba

08.04.2013 10:43

Odpowiedz
Dziękuję Wam za odpowiedzi..:)

Janku popieram słowa Rodzynki..:)Daj znać jak będziesz miał wyniki..:)

Ja narazie skupiam się na oczekiwaniu wyników..straszny stres..Sami wiecie jak to jest jak się czeka na wyniki z Pet-a..Pozdrawiam ciepło :).

Janek

12.04.2013 07:32

Odpowiedz

O 12:43, dnia 2013-04-08 CzarnaMamba :

czeka na wyniki z Pet-a.

No i jak tam wyniki ? u mnie wyniki z morfologi b.dobre OB spadło z 50 do 21. CRP 10,7 swędzenie ustało myślę , że bedzie dobrze, pozdrawiam

CzarnaMamba

12.04.2013 08:40

Odpowiedz

O 09:32, dnia 2013-04-12 Janek napisał(-a):

czeka na wyniki z Pet-a.

No i jak tam wyniki ? u mnie wyniki z morfologi b.dobre OB spadło z 50 do 21. CRP 10,7 swędzenie ustało myślę , że bedzie dobrze, pozdrawiam

Janku dostałam dziś wyniki Pet-a ..CAŁKOWITA REMISJA METABOLICZNA...

Cieszę się że u Ciebie też dobrze..oby tak dalej było Pozdrawiam..

Ps..co to znaczy Suv wątroby=1,3 i Suv sródpiersia=1,1

Janek

12.04.2013 10:30

Odpowiedz

Janku dostałam dziś wyniki Pet-a ..CAŁKOWITA REMISJA METABOLICZNA...

Cieszę się że u Ciebie też dobrze..oby tak dalej było Pozdrawiam..

Ps..co to znaczy Suv wątroby=1,3 i Suv sródpiersia=1,1

To moje gratulacje, takie wiadomości podnoszą na duchu co do SUV- standardowa wartość gromadzenia glukozy, każdy ośrodek ma inne wartości, w tym się jest ciężko połapać najważniejsza wiadomość to ".CAŁKOWITA REMISJA METABOLICZNA..." i to cieszy, oby tak przez następne sto lat, pozdrawiam

Karina

12.04.2013 20:30

Odpowiedz

Polecam diete odchudzajaca a jednoczesnie antyrakowa, tzn. zero cukru i nalezy odstawic wszelskie produkty zawierajace biala make (bialy chleb, makarony). Jak najwiecej ruchu na swiezym powietrzu. Odchudzajace a jednoczenie zdrowe :)

CzarnaMamba

13.04.2013 11:26

Odpowiedz

Polecam diete odchudzajaca a jednoczesnie antyrakowa, tzn. zero cukru i nalezy odstawic wszelskie produkty zawierajace biala make (bialy chleb, makarony). Jak najwiecej ruchu na swiezym powietrzu. Odchudzajace a jednoczenie zdrowe :)

Dziekuję za odpowiedź:) ja od 3 lat stosuję dietę antyrakową ;) pływam, chodzę na Zumbę i Kijki .. Pozdrawiam..

CzarnaMamba

13.04.2013 11:31

Odpowiedz

SUV wątroby podaje się w celu porównania (obrazuje on typowy poziom metabolizmu glukozy przez organizm). Jeżeli w śródpiersiu jest niższy lub porównywalny, to znaczy, że wszystko jest OK:)

Dziękuję za wyjaśnienie..uspokoiłeś mnie ;)Pozdrawiam.

CzarnaMamba

14.05.2013 20:50

Odpowiedz
Witam

wracam do tego tematu ,gdyż chciałam się z Wami podzielić informacją ,zapisałam się do dietetyczki w Klubie NATUR HOUSE i widzę efekty u siebie..okazało się,że my po leczeniu abvd mamy zaburzony metabolizm wykonałam serie badan i wyszło 14,5kg samej wody!!.Zmieniłam dietę(5 posiłków dziennie -warzywa,ryby,białko,niektóre owoce,dużo wody mineralnej,,odstawiłam cukry i smażone potrawy oraz mączne potrawy, dołączyłam więcej ruchu (jazda na rowerze,basen,zumba i kijki) efekty są waga leci w dół powoli ale leci. Także jeśli macie w swojej miejscowości NATUR HOUSE..polecam :)POZDRAWIAM.

tomaszek

15.05.2013 15:32

Odpowiedz

O 22:50, dnia 2013-05-14 CzarnaMamba napisał(-a):

.....po leczeniu abvd mamy zaburzony metabolizm wykonałam serie badan i wyszło 14,5kg samej wody!!.

Pomijając reklamę to oco biega z tym 14,5kg wody ?

Bo przeliczając przy normie woda 60% masy ciała to wychodzi ,że ważysz około 25kg .

CzarnaMamba

15.05.2013 20:41

Odpowiedz

O 17:32, dnia 2013-05-15 Tomaszek napisał(-a):

O 22:50, dnia 2013-05-14 CzarnaMamba napisał(-a):

.....po leczeniu abvd mamy zaburzony metabolizm wykonałam serie badan i wyszło 14,5kg samej wody!!.

Pomijając reklamę to oco biega z tym 14,5kg wody ?

Bo przeliczając przy normie woda 60% masy ciała to wychodzi ,że ważysz około 25kg .

to nie jest reklama :) miałam robione badania ANALIZA TŁUSZCZÓW W ORGANIZMIE : WYSZŁO 14,5KG ZATRZYMANIE PLYNÓW, WAGA , NADMIAR TLUSZCZÓW A NA SAM KONIEC WAGA ZDROWA(ILE POWINNAM WAŻYĆ)SORRY ZA CAPSA! POZDRAWIAM.