Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

dobra wiadomość

Autor: Ewa z Lublina • 09.03.2013 07:39 • 8 odpowiedzi

Ewa z Lublina

09.03.2013 07:39

Odpowiedz
witajcie :) chciałam się z Wami podzielić dobrą wiadomością :D w chwili rozpoznania( czerwiec 2012) III stadium, 12 wlewów ABVD, ogromne ilości dobrej energii od bliskich i obcych mi ludzi, dużo wiary, pasja fotograficzna będąca moja terapią podczas leczenia i po 6 miesiącach chemioterapii ... REMISJA !!!!!!!!!!!!!!! jestem zdrowa :DDDDDDD zaczynam nowe życie :D
byłam tu od początku leczenia , zaglądałam, czytałam, czasem coś napisałam, oglądałam zdjęcia ozdrowieńców, nie miałam ani chwili zwątpienia, że nie wygram, pewnie, ze były kryzysy, głównie psychiczne ... ciężko było ale o tym się zapomina ... trzymam za Was wszystkich kciuki, myślę ciepło i wysyłam dużo dobrej energii ... oczywiście będę tu nadal zaglądała :D
:***
dziękuje :*

INES

09.03.2013 10:34

Odpowiedz
Ewuniu - ogromne gratulacje! :)
Zaglądaj tu do nas czasami, dodawaj otuchy i służ radą, tym którzy jeszcze walczą!

CzarnaMamba

09.03.2013 11:49

Odpowiedz

Ewcia -moja imienniczko ;) Gratulacje !! Pozdrawiam ciepło :)

Janek

09.03.2013 14:58

Odpowiedz

No i ja się przyłączam do gratulacji, tak trzymać, pozdrawiam

Lena

09.03.2013 18:53

Odpowiedz

Ewo gratulacje!!!! Miałaś tk lub pet po chemii? A radio też miałaś? Ale super!!!!! Ja mam jeszcze 3 wlewy.

efka

09.03.2013 20:33

Odpowiedz

O 19:53, dnia 2013-03-09 Lena napisał(-a):

Ewo gratulacje!!!! Miałaś tk lub pet po chemii? A radio też miałaś? Ale super!!!!! Ja mam jeszcze 3 wlewy.

przed leczeniem miałam TK, między wlewami tylko usg różnych fragmentów ciała(brzuch, szyja, pachy), po chemii PET, nie miałam radio :D i mam remisje :) teraz za miesiąc wizyta kontrolna u hematologa i w czerwcu kolejny PET, echo serca ok, gastroskopia ok, tarczyca tak jak była czyli z mała nadczynnością, okresu nie mam od początku leczenia, pocę sie nadal w dzień i w nocy, mam wstawiony PORT(żyły nie wytrzymały), włosy goliłam na zero choć nie wypadły wszystkie, ogoliłam ostatni raz jeszcze 3 tygodnie po ostatnim wlewie, rosną teraz jak szalone :D czuję sie bardzo dobrze, oszczędzam się odpoczywam choc pewnie aż tak nie muszę, ostatni wlew miałam 24 stycznia :)

Lena

09.03.2013 22:27

Odpowiedz

Efka no to rewelacja:) Fajnie, że nie miałaś radio. Ja miałam 8 cm w śródpiersiu, więc radio na 100%:( Ale pocieszyłaś mnie z tymi włosami, że zasuwają :) centymetr miesięcznie czy szybciej?:) Jeszcze raz gratulacje!!!! Duuuużo zdrowia!!!!

efka

10.03.2013 17:09

Odpowiedz

O 23:27, dnia 2013-03-09 Lena napisał(-a):

Efka no to rewelacja:) Fajnie, że nie miałaś radio. Ja miałam 8 cm w śródpiersiu, więc radio na 100%:( Ale pocieszyłaś mnie z tymi włosami, że zasuwają :) centymetr miesięcznie czy szybciej?:) Jeszcze raz gratulacje!!!! Duuuużo zdrowia!!!!

Lena :D dasz radę a pewności co do radio mieć nie możesz,ja też myślałam, ze radio dostanę ... a tu taka niespodzianka :) włosy rosną myśle ze cm na miesiąc :D wiesz ja nie miałam problemu z tym że wypadały, np będąc gdzieś w budynku w sklepie itd chodziłam bez okrycia głowy, podobam się sobie z łysą głową :D trzymaj się nie daj się :) dużo pozytywnych myśli życzę :*

Lena

10.03.2013 19:30

Odpowiedz

Efka zazdroszczę podejścia, dla mnie to wciąż największa trauma, zawsze miałam długie ciemne loki i zanim takie będą miną ze 2-3 lata....w krótkich czuję sie fatalnie, chodzę w peruce cały czas.