Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: Próchnica a węzly hipoechogeniczne, bez zatoki tłuszczowej i duże
Komentujesz wpis użytkownika
Tilia
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 18:12, dnia 2013-02-24 Tilia napisał(-a): > > O 19:02, dnia 2013-02-24 Asia napisał(-a): > > > O 19:51, dnia 2013-02-23 CD34+ napisał(-a): > > > > O 11:08, dnia 2013-02-23 Asia napisał(-a): > > > > Dzień dobry, niedawno pisałam do Was w sprawie węzła podbródkowego wrośniętego w mięsień. Teraz mam kolejne pytanie: od poprzedniego usg minęło 1,5 miesiąca. 2 dni temu byłam na usg i okazało się,że mam całe mnóstwo powiększonych węzłów. Lekarz powiedział, że połowa z nich jest odczynowa a druga połowa bardzo patologiczna, bez zat. tłuszczowej i ze złą echogenicznością. Największy węzeł patologiczny ma ponad 40 mm długości. I tu pojawia się moje pytanie: czy takie węzły mogą być spowodowane próchnicą? Bo nie ukrywam,że Ją mam. Lekarz powiedział,że te odczynowe są zapewne od zębów ale patologiczne napewno nie.Kazał jak najszybciej iść do hematologa. Proszę wyraźcie swoją opinię. > > > > > > Zatarcie zatoki, zniszczenie struktury i zmiana modelu unaczynienia węzła nie są spowodowane próchnicą. Idź do hematologa. > > > > Pójdę na pewno. Zastanawia mnie dlaczego lekarz kazał pójść do hematologa a nie onkologa. > Ponieważ ziarnicę można leczyć u onkologa lub hematologa.
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź