Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Miesiączka kiedy wróci

Autor: agnieszka1 • 10.02.2013 12:55 • 4 odpowiedzi

agnieszka1

10.02.2013 12:55

Odpowiedz

Napiszcie proszę kiedy wrócił Wam okres i po jakim leczeniu. Mój lekarz prowadzący mówi żeby nie wywoływać. A co na to Wasi lekarze. Jestem rok i dwa miesiące po przeszczepie + 14 razy SGN do tej pory nic.

Nova

10.02.2013 21:16

Odpowiedz

O 13:55, dnia 2013-02-10 agnieszka1 napisał(-a):

Napiszcie proszę kiedy wrócił Wam okres i po jakim leczeniu. Mój lekarz prowadzący mówi żeby nie wywoływać. A co na to Wasi lekarze. Jestem rok i dwa miesiące po przeszczepie + 14 razy SGN do tej pory nic.

hej, jak lekarz uzasadnił decyzję o tym żeby nie wywoływać???

Już sporo czasu minęło... ja jestem prawie 3 m-ce po przeszczepie i też nic, byłam na konsultacji ginekologicznej to powiedziała, że max. będziemy czekac 6 mies, bo dłuższy okres bez miesiączki to już niebezpieczne. ja też chyba bym wolała żeby to tak naturalnie powróciło... nie wiem co mam robić, a jak widać opinie lekarzy różne.

Może ktos jeszcze podzieli się doświadczeniami???

agnieszka1

10.02.2013 21:34

Odpowiedz

O 22:16, dnia 2013-02-10 Nova napisał(-a):

O 13:55, dnia 2013-02-10 agnieszka1 napisał(-a):

hej, jak lekarz uzasadnił decyzję o tym żeby nie wywoływać???

Już sporo czasu minęło... ja jestem prawie 3 m-ce po przeszczepie i też nic, byłam na konsultacji ginekologicznej to powiedziała, że max. będziemy czekac 6 mies, bo dłuższy okres bez miesiączki to już niebezpieczne. ja też chyba bym wolała żeby to tak naturalnie powróciło... nie wiem co mam robić, a jak widać opinie lekarzy różne.

Może ktos jeszcze podzieli się doświadczeniami???

Każda ingerencja to nawrót bo to niematerialne . Dosłownie usłyszałam ma pani dwoje dzieci to po co okres.

anetka_945

11.02.2013 12:26

Odpowiedz
wow! tyle czasu bez miesiączki to wg mnie strasznie długo.....ja miałam 6xABVD, potem przeszczep i radio na koniec i po tym wszystkim już w trzecim miesiącu po przeszczepie wrócił okres......naturalnie bez wspomagaczy.
Ale być może Twój organizm reaguje na leczenie inaczej niż mój, to bardzo indywidualna sprawa.

Beata79

11.02.2013 13:43

Odpowiedz

Po 6 x ABVD, 20 naswietlaniach, 2 x ESHAP + BEAM + autoprzeszczep, miesiączka wróciła po 11 miesiącach. Do tej pory przychodzi regularnie - czyli była 3 razy ;-)