Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Czy zawsze po ABVD radioterapia

Autor: Lena • 09.02.2013 19:08 • 4 odpowiedzi

Lena

09.02.2013 19:08

Odpowiedz
Mam IIAX z wyjściowo dużym guzem śródpiersia 7x8x7.
Po 2 cyklu Pet wykazał 6x2x1. Kontynuuję chemię, zostało jeszcze 4 wlewy. Łącznie będzie 6. Czy zawsze jest radio na koniec? Lekarz mówi, że zrobimy PET i zobaczymy, ale widzę, że większość ma, nawet jak guzy zniknęły, więc może lepiej dobić gada.

Tilia

09.02.2013 19:30

Odpowiedz

O 20:08, dnia 2013-02-09 Lena napisał(-a):

Mam IIAX z wyjściowo dużym guzem śródpiersia 7x8x7.

Po 2 cyklu Pet wykazał 6x2x1. Kontynuuję chemię, zostało jeszcze 4 wlewy. Łącznie będzie 6. Czy zawsze jest radio na koniec? Lekarz mówi, że zrobimy PET i zobaczymy, ale widzę, że większość ma, nawet jak guzy zniknęły, więc może lepiej dobić gada.

Ja dostałam radio tylko dlatego, że wcześniej miałam dużego guza śródpiersia (mniej więcej te same wymiary co u Ciebie). Po chemii guzek był malutki (jakieś max 1,7cm) ale naświetlania dostałam i jeszcze go ciut zmniejszyły. Mam nadzieję, że skutecznie i na zawsze!!

asia_asienka

07.03.2013 12:43

Odpowiedz

Mąż miał II stadium, komórki rakowe w dole nadobojczykowym i w klatce. Po chemii zlecili 17 lamp. Niby lepiej, większa pewność zwalczenia gada.

efka

09.03.2013 08:24

Odpowiedz

III stadium, po 12 wlewach ABVD brak aktywnych metabolicznie komórek, myślałam, ze dostane radio bo jakieś małe śmiecie w śródpiersiu zostały, nieaktywne wprawdzie no ale są, nie dostałam radio bo lekarze uważają, że nie warto śmieci sprzątać radio, radio zrobi więcej szkody niż pożytku z niego, po naświetlaniu skutki uboczne występują po latach, choroby tarczycy, płuc