Ziarnica.pl
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie
Forum
☰
Baza wiedzy
Kalendarz
Tu jesteśmy
Galerie
Anegdoty
Forum
Historie
Logowanie użytkownika
← Wróć do wątku
Forum Ogólne
Odpowiedź w wątku: 2 tyg. po 12 chemii ABVD i znowu powiększone węzły czy to nawrót
Komentujesz wpis użytkownika
Andziula
Nick
E-mail (opcjonalnie)
Treść odpowiedzi
O 08:47, dnia 2013-04-17 Andziula napisał(-a): > > O 19:55, dnia 2013-04-05 kate2045 napisał(-a): > > > > Lena to twoim zdaniem co to jest nadobojczykiem??? Bo ja się strasznie tym martwię że to może być nawrót. Peta miałam 25 lutego a dzisiaj mamy już kwiecień więc może się cos tam obudziło. Ja już sama nie wiem a najgorsze jest to że jak ruszam ręką w górę to czuję jak ten węzełek przeskakuje i wtedy bardzo boli. Normalnie boję się ruszać tą ręką. > Wiem, ze wszystko się wyjaśniło ale tak tylko dla innych dodam że też miałam "kuleczki" nad obojczykiem i lekarz powiedział ze są to torbiele (wykonał usg i widział ich strukturę) ale dodał też że jakby to były węzły chłonne to by tak się nie przemieszczały. Co roku robiła kontrolne usg tych torbieli no i po urodzeniu dziecka trochę o nich zapomniałam... Jak syn miał 2,5 roku okazało się że węzły chłonne są powiększone i że to zz... > Po zakończonym leczeniu 12 ABVD po 2 tygodniach zaczęło mnie boleć w miejscach gdzie miałam pobierany szpik tzn. mostek i miednica. Lekarz stwierdził że to pewnie szpik mi się regeneruje ale niestety w PET wykonanym po miesiącu taki o to zapis się pojawił "progresja choroby". 3 kuracje BEACOP zintensyfikowany. W pździerniku kolejny PET i całkowita remisja, w grudniu autoprzeszczep. > Dzisiaj 3 lata w remisji i chce się żyć... > Pozdrawiam wszystkich i życzę dużo zdrówka
B
I
Lista
1.
Link
Wyślij odpowiedź