Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Jakie zabiegi kosmetyczne po chemii

Autor: Lena • 06.02.2013 15:10 • 5 odpowiedzi

Lena

06.02.2013 15:10

Odpowiedz
Po zakończeniu leczenia planuję zrobić coś ze sobą i wybrać się do kosmetyczki. Jestem ciekawa, które zabiegi są dozwolone a z czym poczekać. Planuję manicure, pedicure, lekkie oczyszczanie cery, może algi, hennę na brwi i rzęsy. Czy nie ma z tym problemu?
A kiedy można wybrać się na coś poważniejszego np. mikrodermabrazja?
Co polecacie na odrost włosów? Odżywka wax?

ada26

06.02.2013 15:35

Odpowiedz

O 16:10, dnia 2013-02-06 Lena napisał(-a):

Po zakończeniu leczenia planuję zrobić coś ze sobą i wybrać się do kosmetyczki. Jestem ciekawa, które zabiegi są dozwolone a z czym poczekać. Planuję manicure, pedicure, lekkie oczyszczanie cery, może algi, hennę na brwi i rzęsy. Czy nie ma z tym problemu?

A kiedy można wybrać się na coś poważniejszego np. mikrodermabrazja?

Co polecacie na odrost włosów? Odżywka wax?

Hej:)ja całą chemię robiłam henne na brwi i jestem przed ost .chemia i nadal robie.Nie byłam u kosmetyczki ale też co jakiś czas robie sobie peeling twarzy i całego ciała i jest wszystko ok:)oprócz tego jak spodziewam się jakiejś imprezy ponieważ nie można korzystać z solarium używam chusteczek opalajacych ;)super sprawa:)odzywka wax jest dobra mi włosy nie wypadły więc stosowałam różne odżywki i serum mimo wszystko włosy są suche :/pewnie trochę czasu minie zanim dojdą do siebie :)Pozdrawiam .

bilit

06.06.2013 21:51

Odpowiedz
A używał ktoś Revitalash? Ja zakupiłam sobie ten specyfik do brwi, rzęs i głowy. Co prawda cena powala na kolana, ale efekt jest nie-sa-mo-wi-ty:o Jestem jakieś 30 dni od zakończonej chemioterapii, odżywek używam już jakiś tydzień i już zaczęło rosnąć;)
Martwi mnie tylko , czy to nie ma jakiś skutków ubocznych i czy na pewno jest bezpieczne dla 'pochemików'. Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym?
Pozdrawiam serdecznie!

rodzynka

06.06.2013 22:15

Odpowiedz

O 23:51, dnia 2013-06-06 bilit napisał(-a):

Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym?

Ma ma ;-)

Zaczęłam używać ok. tydzień po ostatniej chemii, dokładnie 25 listopada. I efekt faktycznie - jest bardzo fajny. Zaczynałam od zera, bo wszystkie rzęsy mi wypadły i teraz mam nawet fajniejsze niż przed chemią. Dodam, że zawsze miałam długie i gęste rzęsy.

A czy można po chemioterapii? Myślę, że tak, przecież pierwotnie Revitalash został stworzony właśnie dla kobiet po leczeniu onkologicznym :-)

Powodzenia w używaniu i daj znać, kiedy będą pierwsze efekty. U mnie były po ok. 1,5 miesiącu.

agmieszka1

07.06.2013 07:13

Odpowiedz

A ja jestem ciekawa czy ktoś się odważył na mocniejsze zabiegi, typu fotodmładzenie, fale radiowe na zmarszczki, ujędrnianie (celluit) .Oczywiście na wszystkie te zabiegi przeciwwskazaniem jest nowotwór. Zastanawiam się czy oni nie piszą tak po prostu z ostrożności, przecież nikt takich badań nie przeprowadzał , czy są skutki uboczne dla ludzi po leczeniu.

bilit

07.06.2013 11:51

Odpowiedz

O 00:15, dnia 2013-06-07 Rodzynka napisał(-a):

Ma ma ;-)

Zaczęłam używać ok. tydzień po ostatniej chemii, dokładnie 25 listopada. I efekt faktycznie - jest bardzo fajny. Zaczynałam od zera, bo wszystkie rzęsy mi wypadły i teraz mam nawet fajniejsze niż przed chemią. Dodam, że zawsze miałam długie i gęste rzęsy.

A czy można po chemioterapii? Myślę, że tak, przecież pierwotnie Revitalash został stworzony właśnie dla kobiet po leczeniu onkologicznym :-)

Powodzenia w używaniu i daj znać, kiedy będą pierwsze efekty. U mnie były po ok. 1,5 miesiącu.

Okej, będę informować ;) Zadowolona jestem już, bo na całym ciele oprócz miejsc, na których używam odżywek jeszcze nic mi nie rośnie. jest to więc znak, że odżywa jest naprawdę skuteczna, ale też, że jest to sztuczna stymulacja. I pamiętam jak mi pomiędzy chemiami jak miałam dłuższe przerwy odrastały gdzieniegdzie włoski to były tak słabe, że mogłam je bezboleśnie wyciągać. A te po Revitalash są mocne i grube, aż kłują:) Kurczę nie mogę się doczekać, aż te na głowie odrosną na tyle, by zdjąć tę perukę i wyjść jak człowiek z domu:)