Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Transfuzja hmm...

Autor: kiu233 • 30.01.2013 11:06 • 3 odpowiedzi

kiu233

30.01.2013 11:06

Odpowiedz

Witajcie Ziarniaczki,moj kochany juz po raz kolejny dostał transfuzje krwi,niedawno po chemii DHAP,a teraz mial miec chemie drugiego zrzutu,i autoprzeszczep komorek macierzystych,ale ma jakies zapalenie w ciele,goraczke,i na razie sie nie kwalifikuje,i dostał znowu transfuzje krwi.Pytanie do Was,czy ta transfuzja jest szkodliwa dla organizmu?,bo w necie pisza same minusy na temat jej przytaczania,czy wy także mieliście?i dlaczego ja podaja?Pozdrawiam Iza

rodzynka

30.01.2013 14:42

Odpowiedz

O 12:06, dnia 2013-01-30 Kiu233 napisał(-a):

Witajcie Ziarniaczki,moj kochany juz po raz kolejny dostał transfuzje krwi,niedawno po chemii DHAP,a teraz mial miec chemie drugiego zrzutu,i autoprzeszczep komorek macierzystych,ale ma jakies zapalenie w ciele,goraczke,i na razie sie nie kwalifikuje,i dostał znowu transfuzje krwi.Pytanie do Was,czy ta transfuzja jest szkodliwa dla organizmu?,bo w necie pisza same minusy na temat jej przytaczania,czy wy także mieliście?i dlaczego ja podaja?Pozdrawiam Iza

Iza, zazwyczaj transfuzja jest koniecznością, przy dużych spadkach hemoglobiny. Nikt jej nie zleca, jak nie ma takiej potrzeby. Ja miałam trzy razy przetaczaną krew i jest ok.

kiu233

30.01.2013 21:44

Odpowiedz

Dzieki Rodzynka za odpis.

Aga71

31.01.2013 19:00

Odpowiedz

Ja miałam około 8 razy przetaczaną krew po przeszczepie z powodu niskich wartkości, to samo z płytkami...taka była konieczność...nie mam zamiaru gdybać, ani zastanawiać sie nad minusami:-)...może dostałam krew od jakiegoś młodego przystojniaczka :D:D: