Tak się zastanawiam jak to jest do końca z tym bólem węzłów chłonnych po alkoholu. Hematolog koniecznie kazał mi na to zwrócić uwagę. Zdarza mi się, że czuję nieprzyjemne szarpanie i kłucie z jednej strony szyi promieniujące wzdłuż obojczyka a pod prawą pachę. Dzieje się tak niemal natychmiast (jednak nie za każdym razem) po wypiciu alkoholu np. wina. Trwa to raczej krótko. Nie wiem czy uznać to za objaw czy nie. Jeszcze 3 tygodnie i mam nadzieję, że wszystko się ostatecznie wyjaśni.
widzisz tez sie zastanawiam, bo wczesniej tego nie mialam. Mi sie pojawil bol po okolo 20 min byl na tyle silny ze zdretwiala mi cala reka trwal z przerwami okolo godzine.
Zeby miec dobre porownanie to tak jakby Ci ktos robil wosk :) przez godzine pod pacha, i takie jest uczucie szarpania-ciagniecia. Ale ja nie mam diagnozy wiec nie wiem absolutnie czy to to.
Pozdrawiam
Witam, postanowilam kontynowac watek. Zaraz po swietach zostalam umowiona na biopsje wezla w pachwinie. Jest to b maly wezel najmniejszy ze wszystkich ale mial nieregularna kore i b waska zatoke.Do tego jest nieruchomy. W dniu zabiegu chirurg zdecydowal ze nie beda mi jednak pobierac wezla ze jest za maly i ze mam po 1-2 mc powtorzyc usg.(poniewaz oprocz wezlow pachwinowych mam ogolna linfodenopatie do 2 cm)
DZis powtorzylam usg i niestety sa 2 zmiany. Wezly podrzuchwowe maja teraz zatarta budowe zatokowa ( wczseniej bylo ok natomiast rozmiar ten sam 13mm). Wezly pachwinowe do 20 mm. Dwa z nich powierzchniowe 6/7 mm sa hipoechogeniczne o zatartej zatoce, z regularnym przeplywem jedynie na poziomie wneki.
Radiolog kazal mi sie skonsultowac z hematologiem. Hematolog rozlorzyl rece mowiac ze owszem nie fajnie to wyglada ale jest to wciaz za male i powinnam poczekac.. oraz powtorzyc badani krwi.
Dodal tez ze jezeli poty nocne mialby charakter chloniakowy wystepowalyby co NOC a nie jak u mnie kilka razy w miesiacu.
Co o tym sadzic?
Dziekuje za wszelkie odpowiedzi