Wysztraszona
11.12.2012 15:37
Witam. Jestem nowa na tym forum i Serdecznie Witam wszystkich. Proszę o pomoc odnośnie węzłów. Mam powiększone węzły, są one schowane za mięśniem MOS i nie są widoczne ale przy pochyleniu głowy do przodu lub w boki sa one wyczuwalne. Znajdują się pod wyrostkiem sutkowym 1 cm od kąta żuchwy. Są twarde nieprzesuwalne i pocieszające jest to że są symetryczne z prawej i z lewej strony. Dwukrotnie robiłam USG u różnych lekarzy niby ok, w opisie węzły pozapalne do 11 mm, ale te węzły o których piszę są znacznie większe ( jak dotykam palcami to na dwa palce czyli jakieś 2-3 cm:( Czy Usg może nie wykazać jeśli węzły są głębiej położone? Za drugim razem podczas badania poprosiłam lekarza że martwię się o te schowane ale on się tylko uśmiechnął i na tym się skończyło. Lekarz rodzinny mówił, że jak bardzo chcę to da skierowanie na biopsję ale za względu na głębokie położenie boję się ewentualnych komplikacji. Więc proszę podzielcie się swoim doświadczeniem. Odpuścić sobie czy drążyć sprawę dalej?