Ziarnica.pl
← Wróć do działu Ogólne
Ogólne

Wyniki biopsji szpiku

Autor: Lena • 04.12.2012 11:52 • 2 odpowiedzi

Lena

04.12.2012 11:52

Odpowiedz
W moich wynikach jest informacja, że szpik nie ma nacieków ziarniczych, ale zaniepokoiło mnie zdanie o obecności nielicznych skupisk limfocytów T i B. Lekarz mówi, że przy ziarnicy pojawia się stan zapalny i to pewnie od tego.
Czy w Waszych wynikach też coś takiego się pojawiło? Zaczynam się martwić czy to od ziarnicy czy może mam zapalenie szpiku na innym tle? reumatyzm?

Nessa

04.12.2012 16:19

Odpowiedz

O 12:52, dnia 2012-12-04 Lena napisał(-a):

W moich wynikach jest informacja, że szpik nie ma nacieków ziarniczych, ale zaniepokoiło mnie zdanie o obecności nielicznych skupisk limfocytów T i B. Lekarz mówi, że przy ziarnicy pojawia się stan zapalny i to pewnie od tego.

Czy w Waszych wynikach też coś takiego się pojawiło? Zaczynam się martwić czy to od ziarnicy czy może mam zapalenie szpiku na innym tle? reumatyzm?

ja nie miałam limfocytów, a komórki o znacznej atypii. Brzmiało dość przerażająco, ale lekarze olali.

Gizmo

04.12.2012 20:41

Odpowiedz

Ja też miałam taki opis, ale lekarze stwierdzili, że jest oki, więc ja już nie doszukiwałam się:) gdzieś tam jeszcze przeczytałam, że w szpiku może być do 10% tego typu komórek. Pozdr