Ziarnica.pl
← Wróć do działu "Ogólne"
Ogólne

Po abvd

Autor: dunia • 23.07.2012 07:22 • 5 odpowiedzi

dunia

23.07.2012 07:22

Odpowiedz

Witam ziarniaczki, jak bylo u Was po abvd? Bo ja mialam po dwoch eskalowanych beacoppach pierwszy wlew abvd w ta srode i normalnie tak mnie serce wczoraj bolalo i kluje mnie klata cala... Mieliscie jakies oslony na serducho? Pozdrawiam i caluje!!!

INES

23.07.2012 08:14

Odpowiedz
Upomnij się o echo serca, które przed każdym nowym leczeniem powinno być obowiązkowe, ale wiadomo że na drogich badaniach się oszczędza.

Ja dodatkowo miałam do składu chemii (ale nie przy abvd tylko przy innych) ochornę na serce. Specjalny profilaktyczne lek, który żadko pacjentom jest proponowany, bo oszczędności ... wiadomo ...

Nie pamiętam jak się nazwy. Sprawdzę w domu i podam jutro.

Gizmo

23.07.2012 08:26

Odpowiedz

Ja od 7 chemii brałam Concor. Miałam przepisany ze względu na świrujące serdeuszko (wysoki puls, zadyszka po dwóch schodach). Po 2 dniach brania wszystko wróciło do normy ale jechałam na nim już do końca leczenia:)

dunia

23.07.2012 09:04

Odpowiedz

To czekam na nazwe tego leku bo poprosze o niego na pewno. Zastanawia mnie to czemu nawet nie ma informacji w szpitalach o ochronie organow ktora jest dostepna, w koncu mozna prywatnie je kupic dla siebie "nieobciazajac" slizby zdrowia...

Janek

23.07.2012 11:36

Odpowiedz

Dunia, w pierwszej kolejności echo serca no i koniecznie osłona serduszka to już kardiolog zleci mnie zaniedbali nikt mi nie podpowiedział i na efekty nie musiałem długo czekać migotanie przedsionków, duszności itp.teraz pozostał protevask i betalok chyba tak się to pisze, nie daj się zbyć, pozdrawiam

Dunia

23.07.2012 16:28

Odpowiedz

O 13:36, dnia 2012-07-23 Janek napisał(-a):

Dunia, w pierwszej kolejności echo serca no i koniecznie osłona serduszka to już kardiolog zleci mnie zaniedbali nikt mi nie podpowiedział i na efekty nie musiałem długo czekać migotanie przedsionków, duszności itp.teraz pozostał protevask i betalok chyba tak się to pisze, nie daj się zbyć, pozdrawiam

Wlasnie nie chcialabym do tego dopuscic. Jutro juz mam wizyte u kardiologa :) dziekuje za porade!