Ziarnica.pl
← Wróć do działu "Ogólne"
Ogólne

Niewyjaśniona sprawa.....

Autor: eve90 • 25.06.2012 19:19 • 20 odpowiedzi

ada26

29.06.2012 12:21

Odpowiedz

O 21:19, dnia 2012-06-25 Eve90 napisał(-a):

Witam. Mam 22 lata. Od pół roku pojawiły się u mnie stany podgorączkowe 37,2-37,7 oraz kilka powiększonych węzłów chłonnych w pachwinach, pod pachami, szyjnych i karkowych. Nie są bardzo duże ale wyczuwalne twarde przesuwalne i niebolesne. Dodatkowo mam wrażenie że karkowe są pozbijane w pakiety. Badania krwi są w porządku poza erytrocytami, Ht, hemoglobina w dolnej granicy normy. Miałąm dwa razy USG węzłów ale zawsze mówili ze jest ok i że nie są takie duże. Miałam TK pół roku temu i węzły wewnętrzne niepowiększone. Lekarze mówią że biopsji nie ma sensu robić przynajmniej na razie. Dostałam jeszcze zlecenie na LDH i beta2-mikroglobuline. Badania na mononukleoze, borelioze są ujemne. Przeeczona byłam 5 antybiotykami, lekiem przeciwwirusowym i p/grzybiczym. Nic nie pomogło. Od pół roku się męcze z temp węzłami i ogólnym osłabieniem oraz nieustanną sennością. Co sądzicie?

Pozdrawiam

Hej:)Ja mialam identyczne objawy temperatura,zmeczenie,oslabienie tylko ja urodzilam synka takze caly czas sobie to tlumaczylam ,ze zmeczenie jest przez to ze jestem nie wyspana a temperature ze goraco na dworzu-wiem beznadzieja ale tak bylo.Ale jak mi siostra zwrocila uwage ,ze mam mega powiekszone wezly co widac to z Niej tez zartowalam i mowilam ze nic nie bioli wiec jest ok:)No niestety nie jest,jestem po pierwszej chemii Moj syn ma 3 miesiace a ja nadal zmeczona pomimo ze przesypiam prawie cale noce he;)Takze skoro lekarze maja tak olewajace podejscie proponuje ich zmienic:)

Serdecznie pozdrawiam:)