Ziarnica.pl
← Wróć do działu "Ogólne"
Ogólne

zaczynam sie bac...

Autor: ola • 29.04.2012 21:44 • 6 odpowiedzi

ola

29.04.2012 21:44

Odpowiedz
Czesc.
Wielu z Was pisalo, ze po leczeniu ma sie rozne obawy zwiazane z nawrotem. Ja wlasnie zaczynam dostawac na glowe... Zaczelo sie w czerwcu,ze mam IIIB. Potem 8 cykli abvd i w marcu uslyszalam, ze na razie jest spokoj. Ale od paru dni czuje swedzenie skory i pod pachami malutenke wezly wczoraj mialam, ale dzisiaj juz ich nie czuje. Wczoraj bolaly wiec sie troche z tego ucieszylam. Ale to swedzenie chrzanione... Co myslicie?

Gizmo

30.04.2012 06:06

Odpowiedz

Nie wiem czy Cie to w jakiś spokój uspokoi, ale ja też mam często swędzenie. Jestem ponad rok w remisji i co jakiś czas mam napady świądu. CT potwierdzają remisję. Lekarz powiedział, że niestety po leczeniu jesteśmy BARDZO podatni na alergię i to pewnie stąd. Mi często towarzyszą temu takie malutkie pojedyncze krostki (jak po ugryzieniu komara). Na początku panikowałam, ale teraz już się nauczyłam, ze to nic groźnego:)

ola

30.04.2012 08:25

Odpowiedz

dziekuje Gizmo. Zawsze mi lepiej kiedy slysze, ze ktos ma cos podobnie i to nic takiego...

Gizmo

30.04.2012 08:42

Odpowiedz

Im dłużej w remisji, tym człowiek chyba mniej panikuje. Choć nie powiem, że trzeba mieć rzeczywiście dobrze rozwinięty rozsądek by zachować nerwy na wodzy po naszych przejściach:) Będzie dobrze:)

Tilia

30.04.2012 20:03

Odpowiedz

O 23:44, dnia 2012-04-29 ola napisał(-a):

Czesc.

Wielu z Was pisalo, ze po leczeniu ma sie rozne obawy zwiazane z nawrotem. Ja wlasnie zaczynam dostawac na glowe... Zaczelo sie w czerwcu,ze mam IIIB. Potem 8 cykli abvd i w marcu uslyszalam, ze na razie jest spokoj. Ale od paru dni czuje swedzenie skory i pod pachami malutenke wezly wczoraj mialam, ale dzisiaj juz ich nie czuje. Wczoraj bolaly wiec sie troche z tego ucieszylam. Ale to swedzenie chrzanione... Co myslicie?

Po chemii mialam dokladnie tak samo. Wariowalam z nerwow przez to swedzenie. Tez pojawiaja mi sie przy tym krosteczki jak by mnie ktos biczowal pokrzywa.

Zauwazylam, ze nerwy bardzo nasilaja to swedzenie. Za kazdym razem jak lekarka mowi, ze jest dobrze to wszystko mija na jakis czas.

ola

01.05.2012 09:04

Odpowiedz

dzieki dziewczyny. Od razu mniej swedzi:)

andzia

01.05.2012 10:51

Odpowiedz

O 23:44, dnia 2012-04-29 ola napisał(-a):

Czesc.

Hej.Ja w remisji jestem ponad 5 lat a ze swędzeniem mam nadal do czynienia i wydaje mi się że moja pani doktor bardziej panikuje niż ja bo(bo wciąż mówi że nie podoba jej się to) już się do tego przyzwyczaiłam tyle że plamy jakiś czas zostają jak się drapię.A mam takie pytanko do tych którzy są w remisji coś koło tego czasowo co ja:co ile czasu macie robione badania kontrolne?pozdrawiam