Ogólne
czy ktos z Was mial medianoskopie?
prosze o informacje czy ten zabieg jest bardzo obciazajacy?czytalem ntt duzo w internecie, ale najlepiej jest wiedziec to z pierwszej reki.dziekuje.
Swędzenie
Chciałabym spytać jak to jest z tym swędzeniem skóry. Czy wystepuje na calym ciele czy tylko w konkretnych miejscach? I czy może to wyglądać jak wysypka?
BAC-szkodliwe?
Witam.Spotkałam się z opinią że biopsji cienkoigłowej nie powinno się wykonywać jeśli chodzi o diagnostykę węzłów chłonnych,jeśli podejrzewamy chłoniaka.Nie chodzi tu o to, że wyniki mogą być mylne (c...
Instytut Hematologii w Warszawie
Uwaga zz leczący w klinice hemotologii!Instytut został przeniesiony z ul.Chocimskiej na Gandhi 14 ,za CO onkologii.Idzie się jakimś parkingiem ,robi duże koło lub łącznikiem na 1 piętrze CO {szpital}...
jak to jest z objawami
Cześć,Zastanawia mnie jedno: jak piszecie w kilku wątkach 100% rozpoznanie dokonuje się na podstawie pobranego węzła.Czasami pojawiają się informacje o występowniu objawów ogólnych. No ale skoro objaw...
prosze o pomoc
wczoraj okazalo sie ze moja mama ma ziarnice zlosliwa.ona ma 53 lata,i ma zaatakowane wezly i pluca ,czy ktos moze mi powiedziec jaka jest szansa wyleczenia tego?czy jest wogole taka szynsa? bardzo si...
NOCNE POTY ?
Witam, mam pytanie odnośnie nocnych potów przy ziarnicy: czy takie nocen pocenie to pocenie się przez całą noc? czy np jak się obudzę w nocy o 3 rano i jestem mocno spocona i wtedy zmienię koszulkę i...
Guzek na tarczycy
Czy spotkaliście sie z przypadkiem, żeby po leczeniu na tarczycy pojawil sie guzek? Ja właśnie takie 1-centymetrowe coś mam, tylko trudno powiedziać, czy bylo rok temu (przed leczeniem), czy pojawiło...
wiem
CzescPozdrowienia dla wszystkich.bylam dzis w gdansku i mowiac krotko-dostosowalam sie do waszych rad-wyjasnilam wszystko.porozmawialam sobie z moimi lekarzami.i co?obydwaj sa zgodni co do dalszego po...
Vascuport - bye, bye....
Dzisiaj usunieto mi vascuport. Powód - bakterie, kazdorazowe płukanie (a trzeba to robić raz w miesiącu) powodowało nagły wzrost temperatury (nawet do 40C), czasami dreszcze. Ponieważ czeka mnie jeszc...
Bezpłatna infolinia o chłoniakach
Dzisiaj podczas pobytu w CO-I w Warszawie wpadała mi w rece ulotka o następujacej treści:Bezpłatna informacyjna linia telefoniczna o chorobach rozrostowych układu chłonnego (chłoniaki)Na pytania odpow...
objawy zz - jak to bylo u was?
W imieniu moim i zapewne wszystkich odwiedzajacych te strone mam prosbe czy moglibyscie (mam na mysli uczestnikow forum;) napisac jakie mieliscie objawy zz, po jakim czasie otrzymaliscie diagnoze, ilu...
opalanie po leczeniu
Mam do was kilka pytań.Niedawno zakończyłam leczenie zz.Ile czasu musi upłynąć od leczenia(chemi i naświetlań)bym mogła się opalać.Słyszałam że 5 lat,ale nie wiem czy to prawda?!
Ból głowy?
Mam problem,byc może to tylko moje przewrażliwienie bo odkąd jestem w remisji to każą dolegliwosc wiąże z ZZ ale warto zapytac:czy możliwe jest że po leczeniu jestem bardziej wrażliwa na zmiany pogody...
Objaw Raynauda
Od przeszczepu w zimę palce rąk robią mi się najpierw zimne później białe (krew nie dopływa). Przypuszczalnie jest to objawa Raynauda czy ktos ma ten sam problem? Czy idzie tą chorobę całkowicie wylec...