SPOŁECZNOŚĆ
 kalendarz
ZIARNICA
 Co to za choroba?
  etiologia
  objawy
  rozpoznanie
  klasyfikacja
  historia ZZ

 Jak nas leczą?
  chemioterapia
   abvd
   mopp
  immunoterapia
  radioterapia
  chirurgia
  przeszczep szpiku

 Warto wiedzieć
  afereza
  przeszczep
  cytostatyki
  kontrola
  półpasiec
  USG

 Skutki leczenia
  włosy
  skóra
  pamięć
  płodność
  psychika
  pełna lista

FORUM
wyciąg z netykiety
 ogólne
 czy mam ziarnicę?
 chemioterapia
 radioterapia
 przeszczep
 kulinarnie
 hyde park
wyszukaj na forum
 
najczęściej szukane frazy

OPOWIADANIA
 bez happy endu?
 radioterapia
 nasza ZZ
 pamiętnik Heli
 historia - Anetka
 historia - Baldi
 historia - Binka
 historia - Carinka
 historia - Dzidka
 historia - Tomaszek
 historia - Volcano
 anegdoty

AKTYWNE SONDY
historia sond

Z POLA WALKI
Lista blogów

GALERIE
 ozdrowieńcy
 trzy twarze
 łyso Ci?

Sztefka

WASZE WPISY
 komentarze stron
 księga gości

RÓŻNOŚCI
 archiwum
 tu jesteśmy
 geolokalizacja
 strony użytkowników

LICZNIK
 on-line: 1
gości: 1
użytkowników: 0

dzisiaj: 27
ogółem: 8801415
licznik od: 09.02.2006

TWOJE KONTO
zapomniałem hasła
login:
hasło:

pamiętaj mnie

NIE MASZ KONTA?
załóż sobie
po co mi konto?

zarejestrowanych: 1492

REKLAMA :)

-- OGÓLNE - CHEMIOTERAPIA - RADIOTERAPIA - PRZESZCZEP - HYDE PARK --
: Spis Wiadomości :: Utwórz Nowy Wątek :

- wątki z ostatniego tygodnia - BEZ ODPOWIEDZI -
+ nowe podforum: KULINARNIE +


postówmodyfikacja
proszę o pomoc
32012-08-25 13:06
autor: Gioovanna, dodał 2012-08-25 01:44komentuj

Witam serdecznie,
jestem zaniepokojona moim stanem zdrowia. Dwa tygodnie temu dopadł mnie przeraźliwy ból pleców bez przyczyny, trwał 4 dni nawet przy tabletkach przeciwbólowych. Potem dolegliwości z gardłem.. Poszłam do lekarza. Przepisała mi Bactrim i kazała zrobić badania krwi i moczu. Zrobiłam.

Krwi:
Leukocyty 7,6 (3,8-10)
Erytrocyty 4,03 (3,7-5,1)
Hemoglobina 12,3 (12-16)
Hematokryt 35 (37-47)
MCV 88 (79-95)
MCH 31 (27-35)
MCHC 34,7 (32-37)
Płytki krwi 204 (154-386)
RDW-CV 13,5 (11,6-14,8)
PDW 16,2 (9-17)
MPV 11,7 (5-20)
P-LCR 36,6 (13-43)
PCT 0,2 (0-0,4)
Neutrofile 3,13 (2,5-5,4)
Limfocyty 3,64 (1-3,5)
Monocyty 0,68 (0-1,68)
Eozynofile 0,15 (0,04-0,4)
Bazofile 0 (0-0,1)
Neutrofile 41% (46-75)
Limfocyty 47,8% (20-45)
Monocyty 8,9% (2-10)
Eozynofile 2% (1-5)
Bazofile 0,3% (0-1)

OB 4 (2-15)
TSH 3,31 (0,27-4,2)

Mocz:
Przejrzystość: zupełna
Barwa: jasno żółty
Ciężar właściwy: 1,015 (1,005-1,030)
pH 7 (5-7,5)
Glukoza, ketony, bilirubina, białko, azotyny - ujemne
Urobilinogen - w normie

Erytrocyty 45,6 (0-18)
Erytrocyty izomorficzne 23,8
Erytrocyty dysmorficzne 16,8
Erytrocyty wyługowane 4,8
Leukocyty 29 (0-15)
Nabłonki płaskie 37,5 (0-25)
Nabłonki okrągłe 0,8 (0-6)
Wałeczki 0
Kryształy 1 (0-100)
Komórki drożdży 0 (0-30)
Bakterie 723,2 (0-500)

Zaniepokoił ją mój wynik moczu.. niby zapalenie.. niewidaomo... Ale nie to mnie martwi. Kończe 10 dniową kurację Bactrimem, który powinien powybijać wszystko, a tymczasem na szyi wyskakują mi kolejne węzły chłonne. Wystarczy ze dotkne delikatnie szyi i sa wyczuwalne wszedzie, wzdłuż szyi, pod żuchwą i za każdym uchem mała kuleczka. Być może niepotrzebnie się martwie, ale nie ejstem ani przezięmbiona, ani nic... Może mam troche flegmy w gardle, ktora slywa nizej i mnie dusi w klatce, ake nie moge tego odkaszlnać. Proszę o zerknięcie na moje wyniki i poradę, czy dalej drążyć temat u lekarza... Dodam, że wezły wyszły mi ponad dwa tyg temu i wczoraj doszły kolejne. Proszę o radę.

autor: Aga71, dodał 2012-08-25 10:32komentuj

No cóż...poszłabym do urologa z wynikiem badania moczu, najpewniej jakiś stan zapalny, czasami bóle nerek promieniują na plecy...tak mi się wydaje:-)
Co do węzłów, zrób sobie usg, myślę, że dostaniesz jakąś odpowiedź, przynajmniej wstępną.
Generalnie nie upatrywałabym ziarnicy, przynajmniej na razie:-)

+0

autor: Gioovanna, dodał 2012-08-25 12:35komentuj

A może poczekać jeszcze do końca brania tego Bactriimu i zobaczyć czy się za tydzień to uspokoi.. A jak będą się dalej utrzymywać to wtedy iść... Ogólnie moja lekarka jest dziwna... JAk do niej przyszłam to mowilam jej o wezlach, a ona ich nawet reka nie dotknela, żeby sprawdzic... A to lekarz ktory ma dobre opinie na forach internetoweych jakos internista w Poznaniu :/

+0

autor: Aga71, dodał 2012-08-25 13:06komentuj

> O 12:35, dnia 2012-08-25 Gioovanna napisał(-a):
> A może poczekać jeszcze do końca brania tego Bactriimu i zobaczyć czy się za tydzień to uspokoi.. A jak będą się dalej utrzymywać to wtedy iść... Ogólnie moja lekarka jest dziwna... JAk do niej przyszłam to mowilam jej o wezlach, a ona ich nawet reka nie dotknela, żeby sprawdzic... A to lekarz ktory ma dobre opinie na forach internetoweych jakos internista w Poznaniu :/
Zdecydowanie po zakończonej terapii antybiotykami powtórzyłabym badania krwi i moczu.
Usg węzłów nie zaszkodzi moim zdaniem:-)
Pozdrawiam.

+0

Podobne tematy:



Wypowiedzi na forum dyskusyjnym zawierają indywidualne zdanie ich autorów, jeśli nie zgadzasz się z czymś - masz pełne prawo do wypowiadania się. Każdy autor odpowiada za swoje odpowiedzi. Forum dyskusyjne w serwisie ziarnica.pl nie jest miejscem pozwalającym na diagnozy medyczne, może pomóc rozwiać Twoje wątpliwości jednak nie zastąpi fizycznego kontaktu z lekarzem - jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości to zanotuj je i skonsultuj ze swoim lekarzem prowadzącym.
Ziarnica.pl ma charakter czysto informacyjny i nie jest związana finansowo bądź w jakikolwiek inny sposób z żadnym ośrodkiem medycznym, firmą farmaceutyczną, dystrybutorem leków, paraleków, cudownych soczków czy też organizacjami zajmującymi się "pomocą" chorym na ziarnicę. Utrzymuje się z prywatnych środków. Jeśli chcesz pomóc w jego rozwoju kliknij tutaj.

: (c) 2000-2018 www.ziarnica.pl :: polityka prywatności :: POMOC :: darowizna :: od autora :: statystyka strony :
: copyright - prawa autorskie zastrzeżone :